TIDLIG TIL NORGE: Terex-hjullasteren TL80 skal presenteres for verden på Intermat i Paris om en måneds tid. Men her er maskinen i Norge og på Åpen Dag hos Bulder på Solbergmoen. Her står den under bommen på 24-tonneren Kato HD823 som ble levert til Tronrud Anlegg under arrangementet utenfor Drammen.

Bulder først med Intermat-nyhet

SOLBERGMOEN (AT.no): Man trenger ikke å dra til verdensmetropolen Paris for å få med seg store maskinnyheter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

På Bulders åpen dag på Solbergmoen utenfor Drammen fredag 13. mars, fikk nemlig de besøkende se en nyhet som presenteres for resten av verden på Intermat-messen i Paris om en måneds tid.

Hjullasteren Terex TL80 kom direkte fra hjullasterfabrikken i Crailsheim i Tyskland og sto utstilt med nøklene i tenningen på Bulder-anlegget på Solbergmoen. Bulder arrangerte åpen dag på fredag 13. og lørdag 14. mars, og fem-tonns hjullasteren fikk naturlig nok en sentral plass på arrangementet. Maskinen vil, sammen med en TL 100 (ca. seks tonn), også bli stilt ut på Vei og Anlegg, og selvfølgelig blir maskinene å se i Paris 20.-25. mars.

Allsidig maskin

Maskinen har ny Deutuz-motor som tilfredsstiller Steg IIIB-kravene med SCR og partikkelfilter. I hytta er det god plass og avrundede hjørner og glassruter i alle kanter, og prøvesittingen ga et meget godt inntrykk av sikten. Hyttene i anleggsmaskinene er generelt blitt meget oversiktlig, og man må nærmest lete etter dødsonene. Det er også et nytt instrumentpanel i hytta som er enkelt og oversiktlig.

- I Bergen-området er denne hjullasterstørrelsen populær blant mange anleggsgartnere, så dette er en maskin for flere enn rene entreprenører i bygg- og anleggsbransjen, sier markedssjef Hilde Jacobsen Lund i Bulder Maskin AS.

- Den nye hjullaster-serien har også enklere servicetilgang, og ikke minst har den CanBUS-styrt elektronikk slik at man kan stille diagnose, sier salgsleder Tom Lillestrøm.

Overlevering

Bulder Maskin overleverte også en 24-tonns Kato HD823 korthekk beltegraver til Tronrud Anlegg AS. Entreprenøren har nå tre Kato-maskiner.

- På de 28 årene jeg har vært i firmaet har vi hatt de fleste merker, samtidig som vi har hatt Kato. Stort sett er det marginale forskjeller på gravere. Kato ligger ikke bak de andre på noen områder. Det er kun å få disse maskinene inn hos flere av de store entreprenørene som er opptatt av økonomi og driftssikkerhet, så vil de selge seg selv etter hvert, sier Bjørn Egil Solvang i Tronrud Anlegg.

Bulder arrangerer også åpen dag flere steder i Norge før Vei og Anlegg-messen i mai. Her er programmet:
Sarpsborg 20. mars
Mosjøen 27. mars
Berger 13. april

Powered by Labrador CMS