Ikke alltid lett å komme frem

Hittil i vinter har 10 fjelloverganger på Europa- og riksveinettet vært stengt i til sammen 2300 timer, melder Statens vegvesen.

Publisert Sist oppdatert

Hvor menge timer det har vært er stengt på andre veistrekninger, sies det ikke noe om. Hovedårsaken til stenging er vanskelige værforhold, men også vedlikehold på veier og tunneler medfører stenging.

Haukelifjell har hatt uvanlig mye stenging i vinter, så langt hele 977 timer, mot 210 timer hele fjorårsvinteren. Normalt er likevel Hardangervidda mest utsatt. Her ble det registrert 920 timer stenging i fjor vinter, mot «bare» 400 timer denne vinteren. Men den er altså ikke på langt nær over ennå, spesielt ikke i høyfjellet.

Dovrefjell, Hatter og Hemsedal er de mest driftssikre fjellovergangene de fem siste årene sett under ett. Men også her forekommer stenging og kolonnekjøring mange ganger i løpet av vinteren.

En annen hindring på de nevnte 10 fjellovergangene er kolonnekjøring, og her er det registrert 2537 timer så langt i vinter

Fjellovergangene

Følgende fjelloverganger er med i oversikten fra Statens vegvesen:

E6 – Dovrefjell

E6 – Saltfjellet

E6 – Kvænangsfjellet

E6 – Sennalandet

E6 – Hatter

E10 – Bjørnfjell

E16 – Filefjell

E134 – Haukelifjell

Rv 7 – Hardangervidda

Rv 52 Hemsedalsfjellet

Vi merker oss at flere andre veier hvor det forekommer værstenging, som Valdresflya, Vikafjellet, Venabygdsfjellet og diverse veier i Nord-Norge ikke er med i oversikten.

Powered by Labrador CMS