Ingen hindring å være lam

Eirik Stueland Jacobsen er lam fra livet. Med god hjelp fra arbeidsgiveren Vassbakk & Stol AS og NAV, som blant annet har skaffet en løftemaskin, har han drømmejobben som maskinfører.

Publisert Sist oppdatert

- NAV strekker seg veldig langt for å skaffe utstyr som får folk i arbeid, sier avd. direktør Geir Rune Folgerø i NAV i denne videoen fra TV Haugaland på nett.

Direktøren mener det er et billig alternativ å gi Jacobsen og andre hjelpeanordninger til noen hundre tusen kroner fremfor at de blir holdt ute av arbeidsmarkedet.

Maskinfører Jacobsen kunne ikke hatt en bedre arbeidsplass, og får nesten ikke gitt nok ros til arbeidsgiveren sin:

- Jeg stortrives - jeg får holde på med det jeg liker å gjøre. Jeg tror ikke Vassbakk & Stol vet hvor bra det de har gjort for min del er... De tok sjansen og skrev kontrakt med meg lenge før NAV var inne i bildet, sier Jacobsen som i tillegg til å være maskinfører er utdannet landbruksmekaniker.

22-åringen mener han egentlig ikke trenger den nye fine løfteanordningen slik fysikken er i dag, fordi han heiser seg opp og ned av maskinene etter armene. Men han mener det på sikt vil være bra med hjelpeutstyret når han er nærmere pensjonsalder.