Skal du kjøre vogntog på over 300 tonn?

Da er Statens vegvesens regionveikontor i Lillehammer rett sted å henvende seg, dersom det gjelder transporter i Norge. Se video med informasjon.

Publisert Sist oppdatert

Alle som har planer om å frakte en transformator, et enormt brukar eller andre digre konstruksjoner langs norske veier, må henvende seg til Morten Skaugen og hans kolleger på Statens vegvesens regionveikontor i Lillehammer før de får tillatelse til å kjøre. Skaugen er rådgiver for spesialtransporter med totalvekt over 300 tonn.

15 til 20 i året

- Hvert år behandler vi mellom 15 og 20 søknader om spesialtransport der totalvekten på vogntogene er over 300 tonn. Statnett er vi ofte i kontakt med. Sist de hadde en slik transport var tidligere i høst, da de skulle frakte en transformator på rundt 100 tonn fra Oslo til Lillehammer. Hele vogntoget hadde da en vekt på 340 tonn, forteller Skaugen.

Mannen for de tunge oppdragene

Se video av transporten og et intervju med rådgiveren fra Statens vegvesen på Youtube. I videoen forklarer Skaugen blant annet litt om hvordan han jobber når han behandler dispensasjonssaker for spesialtransport.