Tre norske blant de 200 største

Kina dominerer listen over de 200 største bygg- og anleggsselskapene i verden.

Publisert Sist oppdatert

Tre norske selskaper finnes på listen over de 200 største bygg- og anleggselskapene i verden, laget av magasinet International Construction.

Størst av dem er Aker Solutions på en 53. plass, tre plasser ned fra i fjor. Veidekke klatrer ni plasser på listen til 97. plass. Det siste norske selskapet på listen er AF Gruppen på en 193. plass, ned to plasser fra i fjor.

Du kan se hele listen og lese artikkelen fra International Construction i vinduet øverst.

Det er kinesiske selskaper som dominerer listen, med fem blant de ti største, blant annet de tre aller største: China State Construction & Engineering (CSCEC), Chinese Railway Construction Corporation og China Railway Group. De tre selskapene toppet listen også i fjor, men de er i ferd med å distansere resten.

I fjor var forskjellen på tredjeplass og fjerdeplass på listen en omsetning på 25 milliarder dollar - i år er den på 35 milliarder.

På fjerdeplass finner vi den franske giganten Vinci, foran nok et kinesisk selskap: China Communications Construction. Topp ti fullføres av: ACS (Spania), Bechtel (USA), Bouygues Construction Division (Frankrike), Hochtief (Tyskland) og China Metallurgial Group (Kina).

Svenske Skanska klatrer én plass på listen til 14. plass.

Det er Kina som har samlet størst omstening blant selsakpene, selv om det bare er 11 kinesiske selskaper på listen - mot 37 amerikanske, 29 japanske og 16 britiske.

Norge er det 17. største landet sett utifra selskapenes samlede omsetning.