Skjermdump fra Svanevik Transport & Utleie AS' Facebook-side.
Skjermdump fra Svanevik Transport & Utleie AS' Facebook-side.

Tok tyvenes bil

Da politiet ikke kunne komme, tok Tommy Svanevik og de andre ansatte i Svanevik Transport & Utleie saken i egne hender (egen kran).

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha hatt fire innbrudd på fire uker, mottok selskapet mandag 18. november tips om hvor tyvenes bil befant seg.

Selskapet skriver på Facebook:

«Vi fikk fikk noen tips som var interessante og reiste ut for å finne de som har vært hos oss 3 av de 4 siste gangene. Vi ...fant bilen og huset til de som har vært hos oss, varslet politiet. Men der fikk vi beskjed om å komme igjen på dagtid i morgen på politistasjonen for å levere en anmeldelse på forholdet og at de ikke kom til å sende en bil på dette.»

Da bestemte noen av de ansatte i bedriften seg for å ta beslag i tyvenes bil til lovens lange arm kunne gjøre det den er til for.

Selskapet skriver: «Vi følte oss tvungne til å handle så de ikke stikker av igjen i påvente av at politiet skal våkne. Vi gjorde kort prosess og hentet bilen deres med en av kranbilene våre.»

Det oppsto en muntlig konfrontasjon da bilen ble fraktet bort.

- Det kom flere løpende mot oss, de argumenterte, de truet og de beklaget. Men det endte med at vi tok bilen. Da kjørte de bort alle de andre bilene og gjemte dem, sier Tommy Svanvik til Bergens Tidende.

- Kanskje vi stiller ut bilen for å statuere et eksempel, sier han.

Tidligere i år la de ut film av et dieseltyveri.

Det er ikke første gang selskapet bruker Facebook i kampen mot tyvene som herjer i transport- og anleggsbransjen.