Terje Tandberg (t.v.) mottar den symbolske nøkkelen til sin nye MAN med D38-motor fra adm. direktør Bård Stenberg i MAN Truck & Bus Norge AS.
Terje Tandberg (t.v.) mottar den symbolske nøkkelen til sin nye MAN med D38-motor fra adm. direktør Bård Stenberg i MAN Truck & Bus Norge AS.

Samme merke i 50 år

I våre dager er det unntaket at et transportfirma er merketro gjennom mange år, men Terje Tandberg Transport AS kan se tilbake på hele 50 år med samme lastebilmerke.

Publisert Sist oppdatert

Det var Terjes far, Gunstein Tandberg, som kjøpte den første MAN-en i 1964, en 650 snutebil. Mot slutten av 2014 kunne Terje Tandberg motta den nyeste tilveksten til bilparken, en MAN TGX 26.560 6x2 LLS trekkvogn som skal settes inn i ADR transport. Dette er MAN-flaggskipet med den nye D38-motoren, og Tandberg har altså valgt varianten med 560 hk.

For å markere jubileet ble selve overrekkelsen gjennomført i MAN Truck Forum ved MAN-fabrikken i München. Tandberg hadde tatt med seg familie for å motta den nye bilen. De ble godt ivaretatt av representanter fra hovedkontoret til MAN Truck & Bus, samt adm. direktør Bård Stenberg fra MAN Truck & Bus Norge AS.

Terje Tandberg Transport AS holder til på Geithus i Modum. Tidligere gikk det mye i papirtransport, men i de senere år har selskapet også spesialisert seg på transport av farlig gods (ADR). Kranbiler og noe maskinutleie hører også til virksomheten. Terje Tandberg driver i dag firmaet sammen med sønnen Audun.

Det skal foretas noen påbygningsarbeider på bilen før den kommer i trafikk.