Anders Lindgren, teknisk ekspert for lastebildekk i Michelin i Norden, bringer et dekk som skal kunne vare lenge til det lette lastebilmarkedet.
Anders Lindgren, teknisk ekspert for lastebildekk i Michelin i Norden, bringer et dekk som skal kunne vare lenge til det lette lastebilmarkedet.

Nytt Michelin-dekk for lette lastebiler

Michelin lanserer nå Michelin X Multi D for drivaksler i dekkdimensjonen 17.5". Dekkene er konstruert for lette lastebiler med en totalvekt på maksimalt 16 tonn.

Publisert Sist oppdatert

- Tre av fire lette lastebiler eies av mindre bedrifter og kjøres under 100.000 km per år, sier Anders Lindgren, teknisk ekspert for lastebildekk i Michelin i Norden.

- For disse transportørene er det veldig viktig at dekkene fungerer over lengre tid og under skiftende forhold - sommer som vinter. Man må kunne stole på at dekkene leverer, mil etter mil og år etter år.

Her er Michelins løfter for det nye dekket:

  • 18% lengre levetid sammenlignet med forrige serie (Michelin XDE 2).
  • Godkjent i henhold til gjeldende regelverk for vinterdekk i Norge og Sverige (3 Peak Mountain Snow Flake-merket).
  • 12% lavere rullemotstand sammenlignet med forrige serie (Michelin XDE 2), noe som medfører et lavere drivstofforbruk.
  • Dekket er 5 dB stillere enn sin forgjenger.

X Multi D er produsert med et helt nytt mønster med fulldype lameller som skal gi optimalt veigrep gjennom hele dekkets levetid. Det er utviklet og utformet ved Michelins forsknings- og utviklingssenter i Clermont Ferrand i Frankrike og blir produsert ved Michelins fabrikk i Karlsruhe, Tyskland.

Dekket er tilgjengelig i størrelsene:
215/75 R 17.5
225/75 R 17.5
235/75 R 17.5
245/70 R 17.5