En av de tre entreprenørene signerer kontrakt med Statens vegvesen før sommeren 2015 på bygging og drifting av E6 Helgeland nord.
En av de tre entreprenørene signerer kontrakt med Statens vegvesen før sommeren 2015 på bygging og drifting av E6 Helgeland nord.

NCC, Hæhre Entreprenør og LNS ble godkjent

Statens vegvesen har gjennomgått dokumentasjonen fra tre entreprenører som meldte sin interesse for E6-bygging i nord. Samtlige er kvalifisert, og blir nå invitert til oppstartsmøte.

Publisert Sist oppdatert

I prekvalifiseringen har Statens vegvesen vurdert om den enkelte entreprenør har de nødvendige forutsetningene for å bygge og drifte E6 Helgeland nord i Nordland. Blant annet må de kunne dokumentere erfaring fra prosjekter av tilsvarende størrelse og kompleksitet.

LES OGSÅ: Tre vil bygge E6 Helgeland nord

- Det er gledelig at vi kan invitere alle tre til å jobbe videre med prosjektet. Det vil sikre god konkurranse om kontrakten, sier delprosjektleder Trond Maas Pedersen.

Oppstartsmøtet gjennomføres 18. og 19. november, og invitasjonen er sendt til de tre entreprenørene: NCC, Hæhre Entreprenør og Leonhard Nilsen & Sønner (LNS).

Starter dialogen i januar

I oppstartsmøtet skal Statens vegvesen gjennomgå konkurransegrunnlaget, som i grove trekk definerer hva entreprenøren skal prosjektere, bygge og etter hvert drifte.

Detaljene for veiprosjektet tegnes i den konkurransepregede dialogen. Der skal entreprenørene komme med forslag til konkrete løsninger, med innspill og tilbakemeldinger fra Statens vegvesen.

- Alle aspekter ved kontrakten kan diskuteres, for eksempel hvilken type bruer som skal bygges, hvordan trafikken skal avvikles i byggeperioden og ikke minst tidsaspektet. Vi starter samtalene med den enkelte entreprenør i januar. Går alt etter planen kan vi signere kontrakt før sommeren neste år, og få spaden i jorda til høsten, sier Maas Pedersen.