Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde.

Lastebilsjåfør utvist fra Danmark i seks år

En lastebil fra Litauen ble stoppet i en kontroll i Aarhus, Danmark uten at sjåføren kunne vise riktige dokumenter. Nå må han i fengsel og blir så utvist fra Danmark i seks år.

Publisert Sist oppdatert

Østjyllands Politi holdt tungbilkontrol på Østjyske Motorvej ved Blankhøj i Aarhus tirsdag 29. oktober. En av dem som ble kontrollert var en 60 år gammel sjåfør fra Litauen:

- Vi ba han om å vise førerkort, tillatelse til godsfrakt og kjøre- og hviletiden. Isteden for å vise oss dette, ga han oss en skriftlig erklæring fra arbeidsgiveren,sier Mogens Brøndum i politiet til Jyllands-Posten.

Den skriftlige erklæringen forklarte at sjåføren hadde hatt ferie 11. til 26. oktober, og derfor ikke var omfattet av kjøre- og hviletiden i den perioden.

Bot på 57.000 kroner

Politiets etterforskning på stedet viste at sjåføren hadde kjørt da han opplyste å ha hatt ferie. Onsdag fikk han en straksdom på 30 dager fengsel og innreiseforbud i seks år.

I tillegg får sjåfør og selskap til sammen en bot på til sammen 57.000 danske kroner for manglende godkjennelse av den digitale fartsskriveren.