Kjørte last mot Oslo med dette dekket

Statens vegvesen har ekstra mange tungbilkontroller i og rundt Oslo den første uken i september. Denne polske tralla hadde ikke godt nok mønster i det ene dekket, og måtte skifte til et bedre dekk...

Publisert Sist oppdatert

- Dette merker man når man kjører. Jeg tror sjåføren satset på å komme seg til Oslo, selv om han viste han kjørte ulovlig, sier kontrolleder John-Reidar Westby på Taraldrud kontrollstasjon ved E6 sør for Oslo.

Det er stort sett dekk, bremser, lastsikring og overlast som er de tilbakevende temaene på bilene som ikke får kjøre videre før de har utbedret feil og mangler. Ved siden av den polske trekkbilen med ødelagt dekk på tralla står et svenskregistrert vogntog uten bremser på tralla.

Den polske tralla fikk et nytt dekk og kunne fortsette mot Oslo med lasten.
Den polske tralla fikk et nytt dekk og kunne fortsette mot Oslo med lasten.

Mens AT.no stoppes en svensk tralle uten lastsikring. Det gjør ikke saken bedre at det er farlig gods i lasten. Sjåføren prøver å overbevise inspektørene om at kapellet holder lasten på plass og at dette er helt forsvarlig. Det ender med at han må finne frem med spennbånd og båndjekker.

Tollvesenet er også med på kontrollen med sin scannebil. Politiet tar alkotest av noen av sjåførene som kjører over vekta.

Usikret farlig gods som måtte sikres.
Usikret farlig gods som måtte sikres.