Fra venstre: Tor Kjetilson Moe (Gjerstad), Jone Ølberg (Pon Rental Norway) og Hans Röring (Indexator).
Fra venstre: Tor Kjetilson Moe (Gjerstad), Jone Ølberg (Pon Rental Norway) og Hans Röring (Indexator).

Kjøper skuffer og tiltrotatorer til 152 maskiner

Pon Rental Norway har inngått storavtaler med Gjerstad Products AS og Indexator Rototilt Systems AB.

Publisert Sist oppdatert

Avtalene er verdt 23 mill. kroner. I henhold til avtalen skal det leveres HK-fester, skuffer og tiltrotatorer til minimum 152 maskiner.
Det er dette antallet Pon Rental Norway de neste to årene planlegger å inkludere inn i sin maskinpark. Avtalen som nettopp er kommet i havn, vil sørge for at samtlige av disse maskinene utstyres med skuffer og tiltrotatorer fra henholdsvis Gjerstad og Indexator.

Skifter ut alle maskinene

Pon Rental Norway har Cat maskiner i utleieflåten i ca. 24 måneder, før de selges som bruktmaskiner. I utgangspunktet er alle maskinene i flåten til salgs til enhver tid, men salget avhenger selvsagt av etterspørsel og pris. Når maskinene selges, erstattes de med nye. Bruktmaskinene som selges ut fra Pon Rental sin flåte er, ifølge Pon Rental, svært populære, da de har gjennomgått alle servicer og oppgraderinger i henhold til anbefalinger fra Caterpillar. Maskinene som selges tilfredsstiller selvfølgelig Caterpillar sitt krav til Cat Certified Used, Caterpillar sitt eget kvalitetsstempel på brukte maskiner.

De neste to årene vil altså alle maskiner som kommer inn i Pon Rentals maskinflåte ha påmontert Rototilt fra Indexator og skuffer fra Gjerstad Products.
Størrelsen på denne kontrakten gjør faktisk handelen til den aller største enkeltstående avtalen Gjerstad og Indexator har gjennomført.
- Vi investerer for fremtiden og knytter til oss samarbeidspartnere med samme fokus på kvalitet og service som vi selv har, sier en fornøyd Jone Ølberg, Rental Manager Norway.

Han forteller videre at Gjerstad og Indexator har vært pålitelige leverandører for Pon Rental Norway helt siden de startet opp med utleie i Norge.
- I tillegg er det ofte disse tilleggsproduktene våre kunder etterspør når de leier gravemaskiner fra oss. Derfor er det helt naturlig å inngå avtale med disse selskapene, fortsetter Ølberg.

Har bestilt 99 gravemaskiner

Det kan også nevnes at Pon Rental Norway nylig har bestilt 99 gravemaskiner fra Caterpillar med leveranse i 2014. Disse skal erstatte utfasede maskiner, i tillegg til å forsterke den eksisterende maskinparken.- En fyldig maskinpark er nøkkelen til å lykkes med utleie. Har vi ikke maskinen kunden etterspør, er det ikke sikkert at de kommer til oss neste gang. Pon Rental Norway er størst i landet på utleie av anleggsmaskiner, noe som krever at vi investerer og har høyt omløp på maskinene våre, avslutter Jone Ølberg.