Den nye dumptrucken i 100-tonnsklassen var den største nyheten fra Hitachi i Las Vegas.
Den nye dumptrucken i 100-tonnsklassen var den største nyheten fra Hitachi i Las Vegas.

Hitachis nye 100-tonns tipptruck

LAS VEGAS (AT.no): Den største nyheten som ble vist hos Hitachi på Conexpo i Las Vegas, er trucken EH1100-5 i 100-tonnsklassen.

Publisert Sist oppdatert

Trucken har en egenvekt på snaue 45 tonn og en lastekapasitet på vel 60 tonn. Lastekassa tar 41,5 m3, og lastehøyden er på 3,96 meter.

Trucken kan fås med to motorvalg, en MTU i 2000-serien eller Cummins QSK23. Hitachi opplyser at den nye 100-tonneren vil være klar for markedet fra 1. april.

Førermiljø, lastekapasitet og sikkerhet

Produsenten opplyser at det har skjedd store forbedreringer med førermiljøet, forenkling av servicen, økt lastekapasitet og fjæringen.

Et eksempel er at i hytta er det nå montert en 25 cm (10 cm tidligere) stor LSD-skjerm som gir føreren gode muligheter for å lese av og registrere all informasjon med hensyn til last og systemets tilstand.

Ved å plassere LSD-skjermen noe til siden av føreren har det vært mulig å senke høyden på dashbordet, slik at føreren får bedre sikt forover.

Andre endringer er trepunkts sele og redusert støynivå.

Allison automatkasse

Trucken har Allison automatkasse H6620A. Den er enkel å betjene, reduserer antallet girskift ved tomkjøring og har lang levetid.

Trucken er utstyrt med våte skivebremser med innebygd servicebrems og retarder. Hitachi tilbyr også regulering av hastigheten med programmering av makshastighet. I nedoverbakke kobles også retarderen automatisk inn, og dette vil bidra til redusert drivstofforbruk samtidig som sikkerheten økes.