Cat til sjøs

Ombord skipet Borgenfjord står en Cat 336EL og løfter flere tonn sekker med fiskefor. Maskinen tilhører Stornes Skip AS, som ikke var i tvil om det var enda en Cat som skulle monteres på det nye skipet.

Publisert Sist oppdatert

Dette er den tredje Cat - maskinen, montert på skip, bedriften investerer i. Maskinen, en 336EL, er montert direkte på svingkransen og er utstyrt med en forlenget stikke og en tilsvarende stor gaffelramme som på grunn av lengre og kraftigere sekkeløftspyd kan løfte inntil 3 tonn i hvert løft.

- Vi har overhode ikke angret på valget av Cat, sier dagligleder Bengt Stornes, som er spesielt fornøyd med servicetilbudet Pon Equipment tilbyr langs kysten.

Stornes Skip AS, som holder til i Steinskjer, eies av Bengt og Trond Stornes. De er tredje generasjons Stornes som driver i shippingbransjen. Skipene deres er bygd spesielt for å frakte sekker med fiskefor for Biomar langs kysten på Vestlandet.

Cat 336EL-en har Steg IIIB-motor, helautomatisk Cat Regeneration System (CRS) og elektrisk styrt bomregenerering. Monitorene er 40 % større enn hos forgjengeren.

En Cat 336EL gjør tjeneste på lasteskipet Borgenfjord.
En Cat 336EL gjør tjeneste på lasteskipet Borgenfjord.