Marketingansvarlig Meyla Sylvestog Enerly i Hultafors Group Norge viser oss et utvalg av synlighetstøy fra Snickers Workwear.
Marketingansvarlig Meyla Sylvestog Enerly i Hultafors Group Norge viser oss et utvalg av synlighetstøy fra Snickers Workwear.

Arbeidstøy og målebånd

Vi ble invitert til lansering av et helt nytt målebånd, men så nok enda mer på arbeidstøy hos Hultafors Group Norge AS på Kalbakken i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Å lansere et nytt målebånd kunne man kanskje tro er å finne opp kruttet på nytt. Det nye metallmålebåndet Talmeter er likevel en kjærkommen nyhet for alle som har behov for å måle og merke opp for kapping. Det aller viktigste er en helt ny lås, som gjør at båndet låses sikkert i uttrukket posisjon. Det andre er at man ofte ikke trenger å lese av det man har målt. Båndet har kombinerte merke- og målepigger, slik at man enkelt kan overføre det målet man har tatt til det arbeidsemnet som skal kappes.

På baksiden av metallbåndet har gode, gamle "pi" - 3,14 - kommet til heder og verdighet. Snurr båndet rundt røret eller en annen rund gjenstand og avles diameteren direkte. Båndet kan også brukes som passer. Betegnelsen Talmeter er ikke en skrivefeil med en l for lite. Tal står for Ture Anders Ljungberg, som er oppfinneren.

Arbeidstøy

Hultafors Group Norge er en del av svenskeide Hultafors Group. Her i landet startet man opp i 2001 med fem personer, og produktet var Hultafors verktøy. Etter en fusjon med Wibe stiger i 2008 og Snickers Workwear i 2008 er man nå oppe i 20 ansatte på Kalbakken. Det aller meste av omsetningen skjer i dag gjennom et bredt forhandlernett.

Hultafors er en betydelig leverandør av arbeidstøy av merket Snickers Workwear på en rekke markeder. Det dreier seg om alt fra innerst til ytterst. Historien begynte i 1972 da elektrikeren Matti Viio var blitt lei av arbeidstøy som ikke satt som det skulle og begynte å sy sine egne klær. Arbeidskompisene likte det de så og ba han sy til dem også. Loddet var kastet, og allerede tre år senere egnet Matti seg helt og holdent til å produsere arbeidstøy. Utviklingen har gått strålende, og Snickers Workwear er nylig blitt tildelt den æretunge prisen "Årets erobrer".

Matti Viio var ute etter funksjonelt arbeidstøy. Senere er ytterligere et element kommet til, nemlig design. I dag får motebildet lov til å prege arbeidstøy også. Flere av designerne kommer fra sportsbransjen, hvor design har vært et tema mye lengre enn for arbeidstøy. God design og flott snitt preger alt arbeidstøyet, fra ytterst til innerst. Her behøver man ikke skamme seg for å vise seg i underbuksa!

Selv om Snickers Workwear er utviklet av en håndverker for håndverkere, så er mye av arbeidstøyet også velegnet for andre yrkesgrupper, som for eksempel anleggsarbeidere. Hultafors leverer også et bredt spekter av såkalt synlighetstøy, som er ytterklær i de godt synlige fargene orange og gult med kraftige refleksbånd. Dette er klær som også er aktuelle for sjåfører, maskinførere og andre som av sikkerhetsmessige årsaker må synes best mulig på anleggsområder, i trafikken og andre steder hvor det er risiko for å bli påkjørt.

Powered by Labrador CMS