Salgssjefene Helge Opheim (t.v.) og Stig Kjetil Haugsvær, og markedsdirektør Espen Paulseth i Pon Equipment AS er fornøyd med salget så langt i år. Bildet fra Mefa 2014 i Granåsen.
Salgssjefene Helge Opheim (t.v.) og Stig Kjetil Haugsvær, og markedsdirektør Espen Paulseth i Pon Equipment AS er fornøyd med salget så langt i år. Bildet fra Mefa 2014 i Granåsen.

- Hver tredje var en Cat

Markedsdirektør Espen Paulseth i Pon Equipment AS opplyser til AT.no at selskapet opplever rekordsalg .

Publisert Sist oppdatert

I løpet av årets første fire måneder var hver tredje maskin over elleve tonn levert i Norge en Caterpillar, ifølge Paulseth.

- Vi har aldri hatt så stor markedsandel på mellomstore og store maskiner sier markedsdirektøren.

-Selger løsninger

- Det er tre hovedårsaker til dette, nemlig at Pon Equipment har et veldig komplett og sofistikert modellutvalg, veldig gode priser samt en meget dedikert serviceavdeling med gode løsninger for våre små og store kunder uansett hvor i landet kunden er. Kundene trenger kvalitetsprodukter og service som gir både god oppetid og maskinøkonomi, dette får de hos oss, sier Paulseth.

Et eksempel på det brede modellutvalget var stilt ut på Mefa 2014; En 312E HD HW (høy og bred), med bakkeklaring under undervogna på hele 57 cm i senter og en bredde på 289 cm som er hele 30 cm mer en «standardversjonen». Dette er den tredje maskinen i «Heavy Duty High & Wide»-familien som for øvrig også finnes  i 329EL HDHW og 336EL HDHW.

- For 312 gir dette bedre stabilitet og er ideelt til å kjøre i dype hjulspor, for eksempel i skogen der skogsmaskinene har kjørt, sier Paulseth.

Nye maskinserier

Pon Equipment har også solgt sin første 730C-dumper i Norge nylig. Denne sto utstilt på Mefa 2014 og skal direkte opp til Rolf Jørgensen AS i Narvik.

- Det at vi nå er med og spiller på 25 og 30 tonn på dumpere er også nytt for oss, sier markedsdirektøren.

- Prisene vi har nå gjør at dette kan bli riktig så interessant. Salget av 40-tonneren 740B har også gått riktig så bra i år.

Til høsten kommer M-serien av 950- til 980-hjullastere. Da vil også «lock-up» være tilgjengelig på 950-972, i tillegg til på 980K som i dag. K-serien av små hjullastere (910 og 914) får vi også til å se i august.  Markedet for 2014 blir omtrent som i fjor på rundt 4000 maskiner og vi i  Pon Equipment har både maskiner og planer for å sikre en solid andel av denne kaka.