I linjearbeid sommer som vinter, blir det canadiske kjøretøyet mye brukt.
I linjearbeid sommer som vinter, blir det canadiske kjøretøyet mye brukt.

Spennende terrengkjøretøy

Erling Sande AS er blant ledende aktører i salg av terrenggående kjøretøy i Norge. Nå har selskapet plusset på produktspekteret ­ytterligere ved å overta distribusjonen av canadisk-produserte Argo.

Publisert Sist oppdatert

Sande har lenge ønsket å kunne utvide bredden i produktspekteret for å nå kundegrupper med helt ekstreme krav til sin virksomhet.

Ønsket oppfylles nå med Argos program med 6x6- og 8x8-hjulsdrift, noe som ifølge importøren vil gi terrengkjøringen nye dimensjoner.

Har fått full bredde

- Nå har vi ønsket bredde i sortimentet. Argo vil ikke erstatte våre firehjulinger fra Arctic Cat, Access og Hisun, men vil fungere som et ekstra tilbud, sier salgs- og produktsjef Thommas Fylling.

Argo produserer tre serier terrengkjøretøy. Rekreasjonsmodellen er Frontier 6x6, mens proffmodellen Conquest 8x8 som leveres med dieselmotor og fullspekket utstyrspakke etter behov, er den dyreste. Den tredje modellen, Avenger, med bensinmotor og drift på åtte hjul som er den mest solgte og vil bli registrert som traktor. Avenger er, som salget tilsier, allsidig og brukes til jakt, bergingsoppdrag, fritidsbruk med mer.

Både på fritid og i utrykningsoppgaver kan Argo også benyttes til å krysse elver.
Både på fritid og i utrykningsoppgaver kan Argo også benyttes til å krysse elver.

Erling Sande AS har et landsdekkende distribusjonsapparat, og det gjelder også for kjøretøyene til Argo.

Stort bruksområde

Argo er et kanadisk selskap som har produsert terrenggående kjøretøy i mer enn 50 år.

I Norge benyttes Argo blant andre av Røde Kors, Bane Nor og sivilforsvaret. Øvrige brukere, er brann- og redning, linje- og kraftselskaper, jakt og fiske, tunneldrift, bygg og anlegg, ski- og alpinanlegg, hyttetransport og turistforeninger

Amfibiske egenskaper

En av fordelene med Argo er at kjøretøyet, i tillegg til ekstreme terrengegenskaper, også har amfibiske egenskaper og kan flyte over elver og vann med fremdrift.

Kapasiteten er stor både for transport av mennesker og utstyr. Med henholdsvis seks og åtte hjul er komforten god både for fører og passasjerer, og med stor akselavstand får kjøretøyet ekstremt god bakkekontakt med økt sikkerhet.

Skånsom mot miljøet

Argo XTV (Extreme Terrain Vehicles) benyttes av profesjonelle og private aktører med spesielle transportbehov i terrenget. Fosen Nett i Sør-Trøndelag er en av brukerne.

- Vi ønsker å etterlate minst mulig spor etter oss når vi utfører vedlikehold på linjene. I svært krevende terreng er åttehjulingen til Argo det beste valget. Med belter påmontert er fremkommeligheten ekstremt god. Under bløte og vanskelige forhold flyter den oppå terrenget og etterlater mindre spor enn andre alternativer. Vi arbeider i endel utfordrende terreng og stiller til tider ekstreme krav til våre kjøretøy, sier logistikkansvarlig i Fosen Nett, Stig Erklev.