Over 50.000 tunge kjøretøy ble kontrollert i fjor vinter for å sjekke om vinterutstyret var i orden. (Foto: Statens vegvesen)
Over 50.000 tunge kjøretøy ble kontrollert i fjor vinter for å sjekke om vinterutstyret var i orden. (Foto: Statens vegvesen)

50.000 ble sjekket

Vinterutstyret til over 50.000 tunge kjøretøy ble kontrollert i fjor vinter. Ikke alle var godt nok skodd for vinterføre da de møtte Vegvesenets kontrollører.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Over 2500 kjøretøy hadde mangler. Av disse fikk ca. 300 bruksforbud og åtte ble anmeldt.

- De siste årene har de tunge kjøretøyene blitt bedre utstyrt vinterstid. Men det er fortsatt et stykke igjen til vi er fornøyde, det er ikke før alle har ting i orden, understreker Arnfinn Eriksen i Statens vegvesen til Transport & Logistikk. 

Vinterdekk-mangler

I 2015 kom det krav om vinterdekk på samtlige hjul på tunge kjøretøy. I fjor manglet 1700 kjøretøy godkjente vinterdekk. Det vil si merkede vinterdekk med minst 5 mm mønsterdybde.

- Ikke alle uten vinterdekk fikk kjøreforbud, det kan vi i følge regelverket kun gi hvis det ikke er sikret tilstrekkelig veggrep.

I følge Eriksen er det i dag ikke stor forskjell på norske og utenlandske firma når det gjelder vinterutstyr.

- Det var for eksempel forholdsvis like mange nordmenn som utlendinger som manglet kjetting, opplyser Eriksen.

Statens vegvesen har 180 kontrollører som i løpet av et år sjekker 90.000 tunge kjøretøy: 50.000 på vinterstid og 40.000 i sommerhalvåret.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS