REKORD OG PÅ FLYTTEFOT: Administrerende direktør Gunnar Thorud kan rapportere om rekordomsetning for Volvo Maskin AS. Samtidig har de ansatte fått beskjed om at det synger på siste verset på Mastemyr idet selskapet skal flytte nordover i løpet av et par år. Foto: Bjørn Eilert Eriksen

Rekordår for Volvo Maskin

Nå skal bedriften flytte.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Volvo Maskin AS på Mastemyr hadde på ny rekordomsetning og omsatte for over 3,2 milliarder kroner i 2017. Nå forbereder markedslederen seg til flytting.

Hverken Oppegård eller kommende Nordre Follo kommune vil få langvarig glede av å ha den norske maskinmarkedslederen på Mastemyr, innenfor kommunens grenser. De ansatte er varslet om at Volvo Maskins nye hovedkvarter blir å finne langs aksen Oslo – Gardermoen.

Tre års perspektiv

- Vi har ennå ikke kjøpt tomt, men har vært i søkemodus et års tid etter at vi ga oss selv et treårsperspektiv på å finne riktig lokalisering for vårt nye hovedkontor, sier adm. direktør Gunnar Thorud i Volvo Maskin AS.

- Selv om det har gått et år, har vi valgt å ta tiden til hjelp for å finne riktig sted. Beslutningen om lokalisering nord for Oslo betyr også at vi vil få en lokaliseringsgevinst i nettverket.

- Gevinst, forklar dette nærmere, Thorud?

- For noen år siden startet vi opp en ny avdeling i Råde i Østfold, og vi er etablert med avdelinger i Drammen, Frogner og Hamar. Ved flytting nord for Oslo er det naturlig å slå avdelingen på Frogner sammen med vårt nye hovedkontor. Fem enheter blir til fire, og det vil gi oss en gevinst uten å svekke kontakten til maskinbrukerne, sier han.

- Hvordan er utsiktene for 2018. Blir det fortsatt mye maskiner å se på Mastemyr?

- Utsiktene er avgjort lovende, både når det gjelder bestillinger, men også via varsler om god arbeidstilgang i infrastrukturprosjekter over hele landet. Nå er det jo mitt håp at lagrene på Mastemyr skal holdes så små som mulig ved at bestilte maskiner går raskest mulig ut til kundene, sier Thorud.

ANLEGGET PÅ MASTEMYR: Volvo Maskins område på Mastemyr er preget av en gul maskinpopulasjon rundt bygningene. Foto: Anders Nordheim-Dahl

Med et lite smil i munnviken legger han til følgende varsel:

- Et nytt og hyggelig blikkfang vil komme på Mastemyr på Kolbotn i løpet av året. Etter at vårt morselskap, Volvo Construction Equipment (VCE), kjøpte dumper- og tipptruckproduksjonen hos Terex i Skottland i 2014 kommer det nå nye tipptrucker i Volvo-farger. De blir i størrelser fra 45-100 tonn og fyller et hull i produktspekteret. Dette er noe vi gleder oss til å tilby entreprenørene til store prosjekter, sier Thorud.

Rekordtallene

Ifølge den offisielle maskinstatistikken fra Maskingrossisternes Forening (MGF) ble det rapportert salg av et rekordhøyt antall på 4784 anleggsmaskiner i 2017. Av disse solgte markedslederen Volvo Maskin 1381 nye maskiner, og det er 80 flere maskiner enn i rekordåret 2016. I tillegg ble det omsatt 629 brukte maskiner.

En klar tendens var at det også ble solgt flere tyngre gravemaskiner fra 12 tonn og oppover, enn noen gang tidligere. Dette kan være et barometer på de mange store anleggsarbeidene som er i gang i Mor Norge.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS