Skanska skal bygge Aveny Vest i Lillestrøm. Byggestart er planlagt første kvartal 2019.
Skanska skal bygge Aveny Vest i Lillestrøm. Byggestart er planlagt første kvartal 2019.

Bygger 176 leiligheter i Lillestrøm

Skanska har høye miljøambisjoner for boligprosjektet Aveny Vest. Prosjektet vil bestå av 176 selveierleiligheter fordelt på tre selvstendige bygg i Lillestrøm.

Publisert

- Aveny Vest blir et flott boligprosjekt, og vi er sikre på at vi har utviklet et prosjekt som tilfører Lillestrøm sentrum mye positivt. Vi skal forvandle et privat og lukket område til et grønt, frodig og hyggelig område tilgjengelig for alle. Vi har fokusert på spennende arkitektur og variert fasadeuttrykk som sikrer boligkjøperne ekstra lys og luft, sier regionsdirektør for boligutvikling på Østlandet, Helen Gåsvik.

Aveny Vest blir Skanskas første Breeam-Nor sertifiserte boligprosjekt. Breeam er en internasjonal bærekraftstandard for utredning og rangering av bygninger. Prosjekter som tildeles et slikt sertifikat fyller krav til blant annet godt inneklima, bærekraftige og giftfrie materialer, balansert ventilasjon og gode lysforhold.

Det er strenge krav til byggeprosessen og bruken av miljøvennlige metoder som skal sørge for en ryddig og sunn byggeplass, både for de som jobber der og de som bor rundt. Det gjelder blant annet avfallshåndtering og overvåking av vann og energiforbruk fra alle kilder på byggeplassen. Resultatet blir et redusert klimagassutslipp gjennom hele byggeprosessen.

Skal kun bygge grønne boliger

I desember 2017 gikk Skanska ut og sa at alle fremtidige boligprosjekter skal Breeam-Nor-sertifiseres.

- Vi mente alvor da vi tok den beslutningen. Som en utvikler og entreprenør har vi i Skanska et ansvar for å bidra til å løse klimautfordringene. Nå lanserer vi vårt første Breeam-Nor-sertifiserte boligprosjekt, og flere vil komme de neste årene, sier konserndirektør for eiendomsutvikling i Skanska, Thorbjørn Brevik.

Aveny Vest kommer for salg i august 2018, og byggestart er planlagt første kvartal av 2019.