Hans Olav Storkås er ansatt som ny daglig leder i NRC Norge AS. Han starter i stillingen 1. juni 2018.
Hans Olav Storkås er ansatt som ny daglig leder i NRC Norge AS. Han starter i stillingen 1. juni 2018.

Storkås ny daglig leder for NRC Norge


Publisert

Hans Olav Storkås er ansatt som ny daglig leder i NRC Norge AS. Storkås har over 25 års erfaring fra bygg- og anleggsbransjen med blant annet ledende direktør-stillinger i AF Gruppen og Lemminkainen.

Han har tidligere grunnlagt et entreprenørselskap som senere ble solgt til Lemminkainen. Hans Olav har vært konstituert daglig leder i NRC Norge siden begynnelsen av mars 2018.

- Gode på nisjeprodukter

NRC Group

Entreprenør innen baneinfrastruktur i Norge og Sverige. Selskapet er en totalleverandør av alle typer tjenester knyttet til banerelatert infrastruktur, herunder grunnarbeid, sporarbeid, sikkerhet, elektro, tele og signal. Selskapet jobber med jernbane, t-bane, trikkeanlegg og annen nærliggende infrastruktur. NRC Group har har en visjon om å bli Nordens ledende grunn- og baneentreprenør.

NRC Group ASA har hovedkontor på Lysaker utenfor Oslo, i tillegg til ni regionskontorer i Norge og Sverige.

Gruppen sysselsetter ca. 630 personer og hadde en samlet omsetning på rundt 2,4 milliarder norske kroner i 2017. NRC Group er notert på Oslo Børs under tickerkode «NRC». Selskapet ledes av konsernsjef Øivind Horpestad.

- Etter å ha vært noen måneder i NRC Group er jeg blitt kjent med en virksomhet med stort mangfold og som kan betjene alle tverrfaglige jernbaneprosjekter fra grunn til signal. I tillegg er vi spesielt gode på enkelte nisjeprodukter innenfor bane og anlegg, og bedre skal vi bli, sier Storkås.

- Utfordringen videre vil være å holde toget trygt på skinner. Innenfor jernbanesegmentet er det fortsatt uforutsigbart utbyggingstempo, i sterk kontrast til hva vi opplever i Sverige. Innenfor vår anleggsdivisjon skal vi rendyrke det vi er gode på og se etter samarbeidspartnere på større prosjekter, fortsetter han.

- Videre vil vi ha sterkt fokus på miljø samt det å ha egne ansatte innenfor våre kjerneområder, legger han til.

Bane-infrastruktur

De siste årene har NRC Group opplevd stor vekst. Selskapet har gjennomført en rekke oppkjøp, har vunnet flere store kontrakter og gikk ut av 1. kvartal i år med en ordrebok på 2,5 milliarder norske kroner.

- Dette krever at vi har en sterk og tydelig ledelse. Hans Olav har solid erfaring med selskap i vekst og vi er trygge på at han kan være med å løfte selskapet videre i en svært spennende tid fremover, sier Øivind Horpestad, konserndirektør i NRC Group.

- Vår strategi har vært å bygge opp en totalleverandør innen banerelaterte infrastruktur-prosjekter og vi sikter oss mot å bli den ledende entreprenøren i Norden innenfor vårt segment. Det er vi på god vei til, fortsetter Horpestad.

- Med sin kompetanse, vil Hans Olav kunne være med å samle selskapene i Norge og bygge en sterk felles kultur, sier han.  

Storås tiltrer stillingen 1. juli.