Det nye hovedanlegget til MAN Truck & Bus på Skårer nord for Oslo er pusset opp. Foto: Espen Braata

Endelig ferdig pusset opp

SKÅRER (AT.no) MAN Truck & Bus har gjort en stor renovering av sitt hovedkontor på Skårer nord for Oslo.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Anlegget, som er fra tidlig 70-tall, trengte en solid oppgradering. I over halvannet år har det til enhver tid vært byggearbeider ved anlegget.

Det hele begynte høsten 2016. Da startet det med full rehabilitering av verkstedene. Både verkstedene for buss og lastebil har fått nye gulv med avrenning og riktig fall. I tillegg er all infrastruktur byttet.

Hele anlegget fremstår nå i en helt ny og lysere drakt. Hele resepsjons- og kundeområdet er åpnet opp og har fått store glassfasader. I det samme området blir det også et showområde for MANs nyeste familiemedlem TGE.

 Større lager

Den største forskjellen for MANs kunder er et utvidet lager og varemottak. Det åpner for å kunne ligge med enda flere deler på lager i Norge i stedet for å måtte hente så mye fra sentrallageret,

-Vi har gjort anlegget så moderne vi kunne med en bygning fra 70-tallet. Mye av det vi har fått på anlegget her på Skårer, har vi kopiert fra de nye anleggene som i Trondheim, sier adm. direktør Nils-Jörgen Toft Jensen. Han kunne ønsket seg en enda bedre logistikk internt, men er svært godt fornøyd med de forutsetningene de hadde.

 Utfordrende

Selv om det har vært en full anleggsplass, har driften gått for fullt. Størst utfordring har det vært for verkstedene som har hatt svært begrenset med plass.

Administrasjonen bodde i store deler av byggeperioden i en brakketilværelse ute på plassen. Også verkstedmottaket og salg tilbrakte sist vinter ute i brakkene. Nå er også en ny og lys kantine klar for å ta imot både ansatte og kunder.

 Trenger flere

I de neste årene har MAN i de skandinaviske landene et skrikende behov for mekanikere, Nils-Jörgen Toft Jensen. anslår at de har behov for mellom 30 og 40 nye mekanikere de nærmeste par årene,

Det er omlag 110 mennesker som jobber ved MANs anlegg på Skårer.

Powered by Labrador CMS