SETT I GANG: Direktør Sverker Åkerblom (t.v.) i BlackRock og markedssjef Tore Voster i Stangeland Maskin markerte avtalen om bygging av Guleslettene vindpark med et håndtrykk.

Bygger vindpark for 400 millioner

Stangeland Maskin AS skal bygge Guleslettene vindpark som ligger i Flora og Bremanger kommuner.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Kontrakten er til å få bakoversveis av. Oppdraget er en totalentreprise og består av å bygge inntil 47 vindturbiner på 4,2 MW med en navhøyde (hubhight) på 90 meter og rotordiameter på 136 meter. Stangeland skal bygge nesten 40 km veier, kranoppstillingsplasser og fundament for turbiner hvor løsningen er «Rock Anchor Foundation». Dette er en løsning med stålforankring til berg og betong. Videre skal Stangeland bygge servicebygg, lysløype for skiturister og skihytte. Kontrakten inneholder i tillegg levering og installasjon av 33 kV internkabler i vindparken og 132 kV jordkabel fra transformatorstasjonen og ut til SFE (Sogn og Fjordane Energi) sitt hovednett.

Underleverandører er NCC i Florø som skal bygge fundamenter til turbinene, servicebygg og turisthytta, samt og Nettpartner fra Mandal som skal levere elektroinstallasjonene.

I en pressemelding melder Stangeland at prosjektet har byggetid på rundt 2 år. Vindturbinene skal installeres våren 2020.

Oppstart i sommer

Riggingen starter imidlertid allerede nå 1. juli, og arbeidene skal ledes av prosjektleder Per Svendsen. For Stangeland og underleverandører vil i gjennomsnitt 50-60 personer være i jobb på prosjektet.

– Vi er svært glade for å være i mål med signeringen et nytt vindkraftprosjekt, sier markedssjef i Stangeland Maskin, Tore Voster.

- Vi har tilegnet oss omfattende kunnskap og erfaring med vindkraftprosjekter. Det er meget tilfredsstillende at denne kompetansen gir oss nye oppdrag. Vi gleder oss til å komme i gang på en ny plass i Norge, og kommer til å inngå avtaler med flere lokale leverandører i Florø-området, fortsetter Voster.

Powered by Labrador CMS