Den hviterussiske sjåføren på denne polske trekkvogna kjøre med falske skilt - med de ekte fraktet i en personbil - på grunn av et pålegg gitt to dager tidligere.

Kjørte med falske skilt

Ble avslørt av Statens vegvesen da han forsøkte å lure seg unna pålegg.

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Den polske trekkvogna på bildet ble stoppet i en rutinekontroll på E6 Støkken kontrollstasjon i Akershus sør for Oslo søndag 1. juli.

Registreringsskiltene på bilen var ikke registrert i noen kontroll i Norge, men sjåføren var stoppet to dager tidligere ved E6 Jessheim Trafikkstasjon. Da med en bil med Adblue-system som ikke virket. Det var gitt pålegg om å kjøre til nærmeste verksted for reparasjon.

En utskrift fra fartsskriveren viste at dette var samme bil, med falske skilt.

- Da den hviterussiske sjåføren skjønte at vi hadde oppdaget at han hadde satt på skilt fra en annen bil på trekkvogna, ringte han til noen. Det gikk ett kvarter, så kom de rette skiltene til kontrollplassen fraktet i en personbil, sier inspektør Jens Richard Kalfjøs.

Opplegget var etter all sannsynlighet å kjøre ut av Norge med falske skilt og sette på de rette vel ute av kongeriket - uten å ha fikset Adblue-defektene på trekkvogna.

Det førte til anmeldelse av sjåføren som ble hentet av politiet. Nå handlet det om forfalskning som blir sett på som alvorligere enn Adblue-synder.

Powered by Labrador CMS