SL Stenlegging AS har kjøpt deler av konkursboet etter SL Entex AS og SL Gruppen AS og ansatt 40 av dem som mistet jobben i konkursene.
SL Stenlegging AS har kjøpt deler av konkursboet etter SL Entex AS og SL Gruppen AS og ansatt 40 av dem som mistet jobben i konkursene.

Kjøpte konkursboet og ansatte 40

De tidligere eierne av konkursrammede SL Entex AS og SL Gruppen AS har kjøpt deler av konkursboet.

Publisert

I juni bar det til tingretten i Moss for å begjære oppbud for de to selskapene, med til sammen 60 ansatte, for eierne Pål Sjursheim og og Bjørn Larsen. Det skjedde under ett år etter at de gikk høyt ut og annonserte SL Entex AS.

En storsatsing hadde slått feil - de hadde gapt over for mye. Nå gjaldt det å redde stumpene av livsverket som de to hadde startet for 25 år siden, og sikre jobber for de ansatte som var rammet av konkursen.

Selskapet deres, SL Stenlegging AS, var ikke rammet av konkursen. Sjursheim og Larsen har fått med seg Bernt Sørlie på eiersiden, via selskapet Sørlie og Sørlie AS, som nå eier 50 prosent av SL Stenlegging.

SL Stenlegging har nå betalt 7,5 millioner kroner for delen av konkursboet som hadde med arbeider over bakken å gjøre.

- 40 av de ansatte fortsetter jobben sin i Moss. De siste 20 har fått jobb i andre selskaper, sier Sørlie til Moss Avis (krever abonnement).

Nå ønsker de tre eierne å gjøre det motsatte av det to av dem gjorde det siste halve året med SL Entex. Det vil si at nå skal det bygges bedrift i et rolig tempo, med tålmodiget som resept.

Larsen og Sjursheim ser frem til å være med på å få alt på rett kjøl igjen.

- Det siste året har vært et mareritt, sier de til Moss Avis.

Hølje Folsland er ansatt som daglig leder i SL Stenlegging AS. De siste seks månedene har han vært kontroller i selskapet.

- Han har gjort en fantastisk jobb i den vanskelige tiden vi har vært inne i, sier Sørlie til avisen.