Ketil Solvik-Olsen slutter som samferdselsminister for å flytte til USA.
Ketil Solvik-Olsen slutter som samferdselsminister for å flytte til USA.

Solvik-Olsen går av som samferdselsminister

Flytter til USA.

Publisert

Jon Georg Dale utnevnes til samferdselsminister i statsråd fredag 31. august, etter at Ketil Solvik-Olsen har valgt å slutte i statsrådjobben.

- Familien vår flytter til USA for et år. Kona mi har fått tilbud om en legestilling ved et stort barnesykehus i Birmingham Alabama. Da denne fantastiske muligheten dukket opp, var det bare å gripe den, sier Ketil Solvik-Olsen til Dagbladet.

- Kona har ofret seg for meg, nå stiller jeg opp for henne, sier Ketil Solvik-Olsen.

Ved Ketil Solvik-Olsens fratreden mister Siv Jensen en sterk Frp-partner i regjeringen. Som hennes nestleder har Solvik-Olsen spilt en viktig rolle i det femårige regjeringssamarbeidet. Men nå er det altså slutt.

Konas tur

46-åringen forteller at ektefellen lenge har tilpasset seg hans politiske karriere.

- Nå var det hennes tur. Kona har ofret seg for meg, nå stiller jeg opp for henne. Det er en avtale vi har hatt. Derfor takket jeg nei til gjenvalg til Stortinget i 2013. En stortingsplass binder oss for hele perioden, sier han.

I 2010-11 ukependlet kona til en annen by i 15 måneder.

- Å bo borte fra hverandre så lenge med små barn er langt fra ideelt. Derfor reiser vi sammen til USA. Nå er barna 12 og 10 år, så dette blir spennende for dem også med nytt land og nytt språk.

Vil savnes - og hva nå?

Ketil Solvik-Olsen blir betraktet som en markant skikkelse for transport- og logistikkbransjen og for samferdsel og norsk infrastruktur generelt.

Det knytter seg nå stor spenning til hva som skjer videre når Jon Georg Dale utnevnes til ny samferdselsminister i Statsråd fredag. Bård Hoksrud overtar imidlertid hans rolle som landbruks- og matminister. 

Forøvrig forlater også olje- og energiminister Terje Søviknes regjeringen. Han erstattes av stortingsrepresentant Kjell-Bjørge Freiberg fra Hadsel i Nordland.

Ketil Solvik-Olsen har vært i det han kaller drømmejobben som Norges samferdselsminister i Solberg-regjeringen siden 16. oktober 2013. Han er utdannet innen sosialøkonomi og statsvitenskap fra University of Toledo i USA og har vært ansatt i rederiet Leif Höegh & Co og Møller-gruppen. I 2005 ble han valgt inn på Stortinget og har vært energi- og miljøpolitisk talsmann og finanspolitisk talsmann for Frp. Han ble valgt som partiets nestleder i 2013. Solvik-Olsen har kjempet for å gi norsk infrastruktur et nødvendig løft, ikke minst for å skape bedre forhold for næringslivets transportbehov.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS