Fra venstre: Stene Bergsløkken (Direktør Optimera Prefab) og Lyder Naglestad (Daglig leder Naglestad Bruk AS).
Fra venstre: Stene Bergsløkken (Direktør Optimera Prefab) og Lyder Naglestad (Daglig leder Naglestad Bruk AS).

Optimera kjøper Naglestad Bruk

Naglestad Bruk er lokalisert på Konsmo i Vest Agder, hvor de har produsert takstoler siden 1983.

Publisert

Selskapet har en årlig omsetning på ca 40 millioner kroner og har totalt 20 ansatte fordelt mellom fabrikken og salgskontoret på Nodeland, utenfor Kristiansand.

Økt etterspørsel

Etter overtakelsen av Naglestad Bruk, vil Optimera Prefab omsette for over 400 millioner kroner og fabrikken på Konsmo blir deres femte produksjonsanlegg.

De har allerede et solid fotfeste i markedet for prefab med produksjonsanlegg på Ilseng, Andebu, Sandnes og Tysnes. Den nye fabrikken vil bidra til å stryke distribusjonen på Sørlandet og gjøre Optimera enda bedre rustet til å møte den økte etterspørselen av takstoler og prefabrikkerte elementer.

- Vi opplever at etterspørselen etter takstoler, ferdige bygningselementer og konstruksjonspakker bare fortsetter å øke. Dette oppkjøpet bidrar til å styrke vår distribusjon ytterligere slik at vi kan gi våre kunder et enda bedre tilbud. Med Naglestad Bruk er vi godt rustet for å møte veksten vi ser i dette markedet,sier Stene Bergsløkken, direktør for Optimera Byggsystemer.

Langsiktig hovedeier

Familien Naglestad blir med videre som deleier i selskapet og daglig leder, Lyder Naglestad, fortsetter i samme rolle som tidligere.

- Vi er svært fornøyde med å ha fått inn en langsiktig og sterk hovedeier. Optimera er fremtidsrettet og sammen vil vi satse på videre drift. Vi ser frem til å kunne tilby alle våre kunder et enda bedre tilbud og kanskje også kunne tilby flere produkter i fremtiden, sier Lyder Naglestad, daglig leder i Naglestad Bruk AS.