Nissan Navara Dark Sky Concept med et mobilt rom-observatorium på slep.
Nissan Navara Dark Sky Concept med et mobilt rom-observatorium på slep.

Samarbeider med romfartsindustrien om ny pickup

Nissan Navara Dark Sky Concept og Nissan Navara N-Guard er avduket.

Publisert

Nissan avduket to nye biler i forbindelse med messen IAA 2018 i Hannover – Nissan Navara Dark Sky Concept og Nissan Navara N-Guard.

Begge modellene skal fremheve Nissans allsidighet innen lette nyttekjøretøy der ombygginger har hatt en salgsøkning på 300 % de siste tre årene.

Gjennom disse ombyggingene kan Nissan levere skreddersydde løsninger som oppfyller de spesifikke behovene til bedriftskunder.

Navara Dark Sky Consept

Nissans store stjerne under årets utstilling er Nissan Navara Dark Sky Concept. Bilen er utviklet i samarbeid med Den Europeiske Romfartsorganisasjon ESA, og er utstyrt med en mer avansert versjon av Nissans ProPILOT førerassistanseteknologi, samtidig som den «fremhever de robuste kjøreegenskapene og kraften til Navara pickup» ved å slepe et mobilt rom-observatorium.

Nissan Navara Dark Sky Concept.
Nissan Navara Dark Sky Concept.

Konseptbilen inkluderer et PlaneWave-teleskop med ultrahøy kapasitet på en skreddersydd tilhenger. Takket være den imponerende hengerkapasiteten til Navara, kan teleskoptilhengeren enkelt fraktes til vanskelig tilgjengelig «dark sky»-steder, der de atmosfæriske forholdene for stjernekikking er best.

Navara N-Guard

En annen bil som debuterer under bilutstillingen i Hannover er Nissan Navara N-Guard. Dette er en spesialversjon som er i salg nå.

Den er utstyrt med oppgradert eksteriør- og interiørdesign, noe som skal gjøre Navara attraktiv for de som ønsker en kraftig pickup for offroad-eventyr.

Navara N-Guard er inspirert av Nissan Navara EnGuard Concept som ble avduket under bilutstillingen i Hannover i 2016, og er tilgjengelig med Off-Roader AT32-ombyggingspakke, som også kan ses under årets bilutstilling i Hannover.

Med økt bakkeklaring, understellsbeskyttelse og snorkel (ekstrautstyr), er dette den mest praktiske Navara noensinne på det europeiske markedet.

- Dedikasjon for enestående ombygginger

Ashwani Gupta, Senior Vice President of the Nissan Light Commercial Vehicle (LCV), sier:

- Denne tøffe pickupen er det perfekte eksempelet på Nissans dedikasjon for enestående ombygginger. Nissan Intelligent Mobility og ProPILOT gjør at vi kan oppfylle alle forretningsbehov og samtidig være en pålitelig partner for våre kunder.

Gupta lover flere nyheter de neste månedene.

Nissan Navara har en sentral posisjon i Nissans globale utvalg av lette nyttekjøretøy, og er Nissans mestselgende pickup globalt.

Flere varebiler

Andre viktige lette nyttekjøretøy fra Nissan under bilutstillingen inkluderer varebilene NV200, NV300 og NV400 samt den helelektriske varebilen e-NV200.

Høy etterspørsel, spesielt innen levering, transport og private utleiefirmaer i Europa, har gitt 7000 bestillinger av den oppgraderte varebilen e-NV200 siden lanseringen i januar 2018, en salgsøkning på 136 % i forhold til samme periode i 2017.

Det økende utvalget av lette nyttekjøretøy fra Nissan styrkes også av Renault-Nissan-Mitsubishi-alliansen. Ved å kombinere «varebilekspertisen fra Renault, Nissans know-how og Mitsubishis dyktighet innen pickuper», har alliansen for tiden tilstedeværelse på 91 % av de globale markedene og har som mål å bli verdens ledende produsent av lette nyttekjøretøy.