Daglig leder Odd Wernersen i Rensia Storbilvask har skutt gullfuglen med nytt Gardermoen-anlegg. Foto: Per Dagfinn Wolden.

Skjøt gullfuglen for tungbilvask

I Nordens største storbilvaskehall kan fire vogntog vaskes samtidig og Marine Harvest-bilene får fjernet fiskelukta med desinfisering.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Rensia Storbilvasks nye anlegg i Gardermoen Næringspark, vegg i vegg med Coops gigantterminal og logistikkmaskin, ligger midt i smørøyet for en storbilvaskens gullalder.

Coop-virksomheten og den øvrige logistikknæringen i Gardermoen Næringspark vil snart generere minst 150 biler i døgnet på Rensias nye drop-in storbilvask.

– Ja vi skjøt nok gullfuglen når vi vant konkurransen om den seks mål store tomta og beliggenheten for Nordens største storbilvaskehall på 905 kvadratmeter, sier daglig leder Odd Wernersen i Rensia.

Solid kapasitet

Både Wernersen og driftsleder Christian Leon understreker at anlegget er enestående i sitt slag med to løp, 52 meter lang og 17 meter bred, og hvor fire vogntog/modulvogntog kan vaskes samtidig.

Rensia Storbilvask har i flere år vært ledende innen vask av lastebiler og containere med vaskehaller flere steder i Norge. – Gjennom døgnåpen drop-in trengs ingen timebestilling, forteller Leon.

Hallen er betjent for storbiler fra hele transport-Norge som får desinfisert, utvendig vask og innvendig skapvask.  

– Desinfisering er til stor nytte for logistikkselskap som Marine Harvest, og som i hovedsak transporterer fisk. Vi har da også avtale om vask av deres biler, forteller driftslederen. – Selvsagt er det av største viktighet å jevnlig rengjøre lastebilen og for å øke levetiden til en en verdigjenstand på to-tre millioner kroner. Men storbilvask handler ikke bare om biler, men også mennesker, understreker Wernersen.

– Derfor er det viktig å tilrettelegge fasiliteter som dame- og herredusj, WC, eget sjåførrom med kaffe- og sjokoladeautomat, og både klesvaskemaskin og tørketrommel kommer. Alle fasiliteter er selvsagt gratis, forteller han.

YX-avtale

Rensia har inngått tomteleieavtale med YX som leverer drivstoff fra pumpeanlegget på tomta.

– Dette gir oss synergieffekter med kundetilsig, sier Wernersen.

– Men den viktigste synergien er nok at vi ligger vegg i vegg med Coop-terminalen, og hvor det ifølge deres egen statistikk kjører 435 biler ut og inn daglig.

Rensia har avtale med Vlantana Norge om vask av deres biler, verdt ca. 4,5 millioner kroner årlig.

Logistikkselskapet har rundt 150 trekkvogner i sin bilpark, og som i hovedsak transporteres fisk fra distriktene til hovedstadsområdet.

– Innen årets utgang vil vi nok ha en inntjening på minst millionen i måneden. Vår investering i Rensia Gardermoen på ca. 25 millioner kroner med god hjelp av Svea Invest er nok verdt pengene, sier Odd Wernersen som oppfordrer til bruk at nettsiden: www.rensia.no.

Åpningstider:

 

Døgnåpent mellom mandag kl. 07.00 og lørdag kl. 15.00.

Søndag fra kl. 08.00 til 16.00.

Powered by Labrador CMS