Modell-Scania S730 med V8-lyd for store og små. Til salgs i Irland for det europeiske markedet.
Modell-Scania S730 med V8-lyd for store og små. Til salgs i Irland for det europeiske markedet.

Scania S730 til junior

Slike Scania-er lages på bestilling.

Publisert

Irske Wayne Auchmuty har designet og fått produsert en elektrisk miniversjon av en Scania S730.

Etter at bilder, videoer og informasjon om modellbilen er lagt ut på nettsiden Scaled Rigs med bestillingsskjema får å kjøpe en slik, har bestillingene «rent inn».

Gjorde leksene i Scania-en 

- Jeg vokste opp med lastebiler og elsket det. Min far hadde Scania-lastebiler da jeg var barn. Først hadde han en 111 tidlig på 80-tallet, deretter en 141, en 142 og en 143. Søsknene mine og jeg tilbrakte en stor det av barndommen i lastebil rundt om i Irland, sittende på senga bak i førerhuset, sier Wayne.

Vask og vedlikehold skal læres tidlig.
Vask og vedlikehold skal læres tidlig.

- Han pleide å hente oss etter skoletid med lastebilen. Vi gjorde lekser i lastebilen mens han kjørte. Når vi kom hjem ble vi båret sovende i seng.

Stor og litt mindre Scania S730.
Stor og litt mindre Scania S730.

 Fikk Scania-hjelp

Nå er Wayne medeier i et designfirma som har spesialisert seg på å utvikle deler til landbruksmaskiner. Men barndommens nostalgi har han med seg.

Derfor ønsket han å bygge en kjørbar modell av en Scania. Designeren og hans team, som bærer navnet Scaled Rigs, tok kontakt med Scania for å få tillatelse til å bygge en mini-Scania.

Det har han fått og med tegninger tilsendt fra den irske forhandleren Westward Scania, ble jobben lettere.

- Scania har vært veldig hjelpsomme, sier han.

V8-lyd

- Det har vært tre år med sene netter for å få det rett, men vi er veldig fornøyde med resultatet, sier designeren og Scania-entusiasten Wayne Auchmuty.

Det er mange andre også: Bestillingene finner veien til Irland fra «hele Europa» selv om prisen er på over 3000 euro. Men da får man også en elektrisk lastebilmodell med samme dreiemoment som en scooter. Den typiske kunden er en lastebilfirma-eier.

Og for mange er lyden også et poeng, det er nemlig V8-motor-lyd på bilen.

Og bare for å ha nevnt det; den tåler vekten av voksne også.