Johannes Rønning fra Møre og Romsdal ble norgesmester i anleggsmaskinfører-fagene under yrkes-NM. Worldskills Norway var hovedarrangør av Yrkes-NM på Hellerudsletta. MEF sto for gjennomføringen av anleggsmaskinfører-delen.

Norgesmester på anleggsmaskiner

Johannes Rønning ble beste lærling i anleggsmaskinførerfaget da norgesmesterskapet ble avholdt på Hellerudsletta i oktober 2018.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Premien var en sjekk på 10.000 kroner.

Han har vært lærling hos Graving og Transport i Møre og Romsdal, men i sommer var han med på starte selskapet Holstad Maskin AS. Dette melder Anleggsmaskinen.no.

Facebook skriver Graving og Transport:

Må sei ej e meget imponert av Johannes, som ej he hatt som lærling siste 2 år👏 Va temlig sikker på at han kom på pallen, men ekstra kjekt når d blir topp plassering😃👌👍 Gratulerer Johannes👍👌

Rønning selv var ikke sikker på å stå på toppen etter tre dager med maskinhåndtering:

- Dette var jo litt overraskende, men jeg er veldig fornøyd, stråler den nybakte norgesmesteren til Anleggsmaskinen.

Lærling Ole Ivar Jorde (Hemsedal Maskin AS) kom på andreplass og Bendik Børresen Myhre (M. Dobloug AS) kom på tredjeplass.

Dommerne i aksjon. Her måles det hvor mye væske det er igjen i bøtta etter at deltager Ole Martin Byberg (i hjullasteren) har kjørt hinderløype med tønne på pall.

Høyt nivå

Konkurransen gikk over tre dager. Det ble kjørt hinderløype med hjullaster og dumper, og oppgaven med gravemaskin var å grave hull for nedsetting av kum etter angitt høyde.

Dommerpanelet besto av Bjørn Røsseth, Espen Aanerud, Knut Martin Tovslid og Odd Arne Meyer Sjøberg. Dommerne opplyser at nivået er bedre i år enn tidligere år på dem som konkurrerte:

- Vi har aldri hatt så rolige kandidater med så få HMS-feil tidligere, uttaler de.

Volvo stilte med maskiner og premier

Volvo Maskin stilte med maskiner til konkurransen og premier.

De tre beste i hver maskin-kategori ble kåret og tildelt premier fra blant andre Volvo. Gravemaskin-, hjullaster- og dumper-resultatene ble lagt sammen og det tre beste kåret.

Det var dermed ikke første gang de tre beste sammenlagt var på pallen i løpet av konkurransedagene: Det hadde de også vært i underveis når de beste på hver maskintype ble premiert. 

Powered by Labrador CMS