K.A. Aurstad er konkurs, hovedsakelig på grunn av store tap på et E6-prosjekt i Trøndelag. Bildet er fra et annet prosjekt, bygging av E6 i Kvam i Gudbrandsdalen.

K A Aurstad er konkurs

212 ansatte rammet.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Det er åpnet konkurs for K A Aurstad etter oppbud fra selskapet som hadde et underskudd på 28,2 millioner kroner i 2017.

212 ansatte rammet av konkursen

I en pressemelding fra selskapet står det at 212 ansatte er rammet av konkursen.

Det står videre:

ARKIVBILDE: Kjell Arne Aurstad, styreleder i K A Aurstad AS, måtte melde oppbud etter en tung økonomisk tid for selskapet.

- Det er med tungt hjerte at styret måtte konkludere med at det ikke var noen annen utvei enn å melde oppbud. Det har over en tid vært gjennomført et omfattende arbeid for å finne en løsning på de utfordringene selskapet har hatt. Kostnadskutt, effektivisering og reforhandling av inngåtte kontrakter har ikke vært tilstrekkelig for å få positive resultater i selskapet.

Store tap på E6-prosjekt

Hovedårsaken til de økonomiske problemene, er at selskepet har hatt store store tap på et veiprosjekt på E6 i Trøndelag.

I meldingen som er signert adm. direktør Jo Stian Tverberg og styreleder Kjell Arne Aurstad står det:

- Utviklingen av prosjektet har dessverre ikke vært positiv, noe som har påført oss ytterligere tap utover i 2018. I prosjektet har K A Aurstad vært underentreprenør. Prosjektet har siden oppstart i september 2017 vært svært krevende. Hovedentreprenør har etter K A Aurstads oppfatning, i strid med avtaleverket, utarbeidet og så langt gjennomført en plan for arbeidet der K A Aurstads arbeid har vært gitt liten prioritet. Dette har medført at K A Aurstad har blitt tvunget til å arbeide svært uhensiktsmessig, og således blitt påført store økonomiske tap. Hovedentreprenør har bestridt økonomisk ansvar for dette. Pr. dato har K A Aurstad hatt et direkte tap på dette prosjektet på over 80 millioner kroner, samtidig som prosjektet har tatt mye av selskapets administrative ressurser som skulle vært benyttet til andre arbeidsoppgaver.

Sunnmørsposten omtalte konkursen først.

Powered by Labrador CMS