Fra venstre: Arild Berg (formann sveiseverksted, Pon Equipment), Espen Horne Hansen (maskinfører, Norsk Saneringsservice), Jon Granlund (key account manager, Pon Equipment), Rune Vestengen (salgssjef, Pon Equipment) og Torbjørn Haugo (daglig leder, Norsk Saneringsservice).

Pon-ombygget Cat 336 til Norsk Saneringsservice

Pon Equipments sveiseverksted ved hovedanlegget på Berger i Skedsmo (Akershus) har gjort store tilpasninger på grave-/rivemaskinen som ble levert til saneringsbedriften 11. januar 2019.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

- Vi har rettet bommen, slik at den får høyere løft, og lagt inn to tonn ekstra motvekt. Vi har også laget en skuffesylinderbeskyttelse til 336-en, sier Aril Berg som er formann på Pon Equipments sveiseverksted.

Den rette bommen gjør at maskinen når høyere med riveutstyret enn en standardversjon av Cat 336 Next Generation.

Etter at importøren av Cat-maskiner flyttet inn i nye lokaler på Berger, ble det mulig for Pon å gjøre store modifiseringsjobber på maskinene selv. Dette måtte de sette bort til andre da de holdt til i Oslo.

- Nå har vi så god kapasitet at vi kan ta jobber for alle som ønsker å få utført sveise-, skjære-, og knekkearbeid. Det er ingen forutsetning at de har kjøpt utstyret de vil forandre av oss, sier Berg.

Pons sveiseverksted på Berger i Akershus har rettet bommen, bygget inn mer motvekt og bygget skuffesylinderbeskyttelse på denne nye Cat 336 Next Generation-en som ble levert til Norsk Saneringsservice 11. januar 2019.

To stk. Cat 336 med rettet bom 

Norges første Cat 336 Next Generation ble levert til Contexo AS i desember 2018.

Norsk Saneringsservice AS' 336 er den andre levert i Norge. Den skal settes i arbeid med bruriving ved Kolomoen i Hedmark umiddelbart.

Ombygget Cat 336 Next Generation

Vekt før ombygning ca. 36,6 tonn. Ca. 39 tonn etter ombygning inkl. 2 tonn ekstra motvekt.

Utstyr:

  • Oilquick 80 hurtigfeste
  • Cat MP332 betongknuser
  • Cat graveskuffe
  • Hammerglass (innført som standard på alle maskiner hos Norsk Saneringsservice)
  • Reversibel kjølevifte

Bygget hos Pon:

  • Pon skuffesylinderbeskytter
  • Pon spesialtilpasset rettbom
  • Ekstra motvekt 2 tonn
  • Takvindu med pusser

En identisk ombygget 336 er også bestilt, og er under ombygging hos Pon Equipment på Berger i skrivende stund. Den skal brukes til rivearbeid i Bergen.

Daglig leder Torbjørn Haugo i Norsk Saneringsservice var med på overleveringen av Cat-en:

- Vi prøver hele tiden å ha de nyeste og beste maskinene og utstyret. Akkurat nå er det Cat Next Gen som ligger best an når det gjelder dette, så da ble det nye Cat-er, sier han.

NRC Group

Den nye maskinen var godt bekledd med Norsk Saneringsservice' logo ved overtagelsen. Man hadde også fått på NRC Group på stussen på maskinen der det vanligvis står en stor Cat-logo.

NRC Group kjøpte saneringsbedriften i 2018.

Les mer om dette her.

Powered by Labrador CMS