Statssekretær i Samferdselsdepartementet, Tommy Skjervold, på scenen under Arctic Entrepreneur 2019 på Gardermoen.
Statssekretær i Samferdselsdepartementet, Tommy Skjervold, på scenen under Arctic Entrepreneur 2019 på Gardermoen.

- Man jubler litt hver gang en norsk vinner

Statssekretær Tommy Skjervold i Samferdselsdepartementet ønsker internasjonal konkurranse om norske anleggskontrakter, men blir glad når norske og nordiske entreprenører går seirende ut av anbudsrunden.

Publisert

Dette fortalte han til den norske anleggsbransjen fra talerstolen på Arctic Entrepreneur 2019 i konferanse- og messesenteret The Cube på Gardermoen, 22. januar.

Den internasjonale konkurransen på anbudsrunder i Norge kommer antakelig ikke til å avta:

- Når man satser på et område, slik vi gjør med bygging av infrastruktur i Norge, tiltrekker internasjonale entreprenørbedrifter som ser at det er penger å tjene. For det skal fortsatt være mulig å tjene penger på å bygge vei i Norge, selv om vi skal bygge mer vei for pengene fremover enn vi gjør i dag, sa han.

Adm. direktør i Maskinentreprenørenes Forbund (MEF), Julie Brodtkorb, spurte ham om hvordan en bransje som allerede er hardt presset på fortjeneste-marginene skulle kunne tjene penger på å bygge mer for pengene.

Svaret fra statssekretæren på dette var:

- Med tettere samarbeid mellom entreprenør og byggherre og gevinster av innovasjon kan man bygge billigere. Det er de som tar i bruk ny teknologi som er vinnerne her.

Til de mindre entreprenørene i Norge som er bekymret over at de statlige prosjektene stadig øker i størrelse, hadde Skjervold følgende løfte:

- Vi skal sørge for at alle har noe å gjøre, både store, mellomstore og små entreprenører.