Statssekretær i Samferdselsdepartementet, Tommy Skjervold, på scenen under Arctic Entrepreneur 2019 på Gardermoen.

- Man jubler litt hver gang en norsk vinner

Statssekretær Tommy Skjervold i Samferdselsdepartementet ønsker internasjonal konkurranse om norske anleggskontrakter, men blir glad når norske og nordiske entreprenører går seirende ut av anbudsrunden.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Dette fortalte han til den norske anleggsbransjen fra talerstolen på Arctic Entrepreneur 2019 i konferanse- og messesenteret The Cube på Gardermoen, 22. januar.

Den internasjonale konkurransen på anbudsrunder i Norge kommer antakelig ikke til å avta:

- Når man satser på et område, slik vi gjør med bygging av infrastruktur i Norge, tiltrekker internasjonale entreprenørbedrifter som ser at det er penger å tjene. For det skal fortsatt være mulig å tjene penger på å bygge vei i Norge, selv om vi skal bygge mer vei for pengene fremover enn vi gjør i dag, sa han.

Adm. direktør i Maskinentreprenørenes Forbund (MEF), Julie Brodtkorb, spurte ham om hvordan en bransje som allerede er hardt presset på fortjeneste-marginene skulle kunne tjene penger på å bygge mer for pengene.

Svaret fra statssekretæren på dette var:

- Med tettere samarbeid mellom entreprenør og byggherre og gevinster av innovasjon kan man bygge billigere. Det er de som tar i bruk ny teknologi som er vinnerne her.

Til de mindre entreprenørene i Norge som er bekymret over at de statlige prosjektene stadig øker i størrelse, hadde Skjervold følgende løfte:

- Vi skal sørge for at alle har noe å gjøre, både store, mellomstore og små entreprenører.

Powered by Labrador CMS