2019 Opel Vivaro Varebil
2019 Opel Vivaro Varebil

Ny Opel Vivaro

PSA: Konsolideringen mellom de tidligere PSA-modellene og Opel fortsetter. Nå kommer Vivaro bygd på samme plattform som Expert og Jumpy.

Publisert

Etter at PSA overtok Opel fra GM fortsetter integrasjonen av produktene. Tidligere delte Opel Vivaro plattform med Renault Trafic, men nå legges produksjonen ved fabrikken i Luton om og skal produsere Vivaro basert på PSAs  EMP2 plattform.

Tre lengder

Nye Opel Vivaro kommer i tre lengder: 460, 495 og 530 centimeter og en maksimal lastekapasitet på 6,6 kubikkmeter. Nyttelasten har økt til 1400 kilo, 200 mer enn den tidligere versjonen. Også tilhengervekten øker og Vivaro kan nå trekke 2500 kilo, en økning på 500 kilo sammenlignet med utgående modell.

Vivaro kommer med dieselmotor og manuell eller åttetrinns automatkasse. Neste år vil Opel fortsetter sin elektrifisering, og mot slutten av året kommer også en helelektrisk versjon etter planen på markedet.

Kommer med firehjulsdrift

IntelliGrip-systemet sørger for stabilitet og fremkommelighet, også på glatte veier. Opel vil også lansere firehjulsdrift på nye Vivaro, noe som har vist seg populært i klassen. PSA-søsknene hadde i fjor henholdsvis 25 og 22 prosent med firehjulsdrift, mens to andre konkurrenter var oppe i over 90 prosent markedsandel med firehjulsdrift.

Den nye varebilen kan leveres med automatiske skyvedører, som åpnes bare ved en fotbevegelse. FlexCargo-lasteluken under passasjersetet gjør at objekter på opptil 402 centimeter kan transporteres i den lengste versjonen av Vivaro. 

Godt førermiljø

I Vivaro finner vi en rekke avanserte hjelpesystemer som Headup-display, 180-graders ryggekamera, kollisjonsvarsling, automatisk bremsing og adaptiv fartsholder er på plass.

For å unngå småskader har nye Opel Vivaro sensorer som ikke bare varsler om hindringer foran og bak, men også i førerens blindsone. Avhengig av utstyrsnivå vises ryggekameraet enten i speilet eller på den store syvtommers skjermen. Infotainmentsystemet har støtte for både Apple Carplay og Android Auto.

Lys er viktig for Opel og også Vivaro får gode lys i form av xenon-teknologi.