Hitachi ZX65USB-6.
Hitachi ZX65USB-6.

Ny minigraver, Hitachi ZX65USB-6

Presenteres på Bauma 2019 i München i april.

Publisert

Den nye Zaxis‑6-modellen kan brukes med et stort utvalg tilbehør og er ideell for utleie, grøftegraving, grunnarbeid, landskapsarbeid og innendørs rive- og byggearbeid, skriver importør Nasta i en pressemelding.

Maskinen har Euro 5-kompatibel motor og er utstyrt med EGR for å redusere NOx-utslippene og med DPF for å redusere partikkelutslippene.

ECO-modus, automatisk tomgang og isokron motorstyring bidrar til å redusere drivstofforbruket betydelig, og dermed også utslippene. 

Utstyr

Hitachi ZX65USB-6.
Hitachi ZX65USB-6.

Førerkomfort var en viktig faktor da Zaxis‑6-serien av minigravere ble designet. Det ROPS-kompatible førerhuset til ZX65USB-6 er bygget for å være romslig, slik det også var på Zaxis-5-modellene.

Front, bomutsving, kjøring og blad betjenes med hydrauliske styrespaker. En ekstra motvekt som gir bedre stabilitet, er tilgjengelig som ekstrautstyr.

ZX65USB-6 er utstyrt med nye LED-lys – to på førerhuset og ett på bommen. En solskjerm (ekstrautstyr) på frontruten gir bedre i sikt i sterkt sollys.

Den valgfrie multifunksjonsspaken (AFL) er nyttig i forbindelse med diverse tilbehør, for eksempel en hydraulisk pigghammer. Den har en proporsjonalbryter for ekstra rør og muliggjør manøvrering med rykkfrie bevegelser. En AFL nummer to for ytterligere rør er tilgjengelig som fabrikkmontert ekstrautstyr.

 Vedlikehold

- Enkelt vedlikehold er en integrert del av den brukervennlige designen til ZX65USB-6. Motor- og radiatordekselet er utformet med tanke på enkel tilgang. Mer plass rundt åpningen til drivstofftanken gjør det enklere å fylle drivstoff på minigraveren, står det i meldingen.

Det skal også være enklere å holde førerhuset rent på innsiden, blant annet på grunn av en todelt gulvmatte som kan tas ut for rengjøring.

Åpningene i planerings-skjæret gjør at det ikke bygges opp mye masser på det, og massene skal være enklere å fjerne enn på tidligere versjoner.

Batteriet er plassert på samme side som radiatoren for å gi enkel tilgang. For å gjøre vedlikeholdet tryggere og enklere er hovedstrømbryter nå blitt standardutstyr.

- ZX65USB-6 er en minigraver, men motoren på 41,2 kW gjør at førerne vil oppleve kraften til en gravemaskin i mellomklassen. DPF-etterbehandlingsenheten reduserer skadelige utslipp og gir føreren et sunnere arbeidsmiljø. Vi har designet minigraverne i Hitachis Zaxis-6-serie med et ønske om å overgå forventningene til eiere og førere rundt om i Europa, og vi tror vi vil lykkes i dette, sier Seigo Yamamoto, Product Manager for Mini & Compact Products hos HCME (Hitachi).

Powered by Labrador CMS