FØRSTE: Norges første Scania P-serie med crewcab som bergingsbil.
FØRSTE: Norges første Scania P-serie med crewcab som bergingsbil.

Har plass til personene som berges

Vang Auto-Service har bygget opp den første bergingsbilen med Scanias nye crewcab-førerhus.

Publisert

Det spesielle med bergingsbilen, er at det er totalt seks sitteplasser inklusiv sjåføren. Det betyr at alle passasjerene i en vanlig personbil kan få sitte trygt og varmt inne i bergingsbilen hvis deres egen bil har brutt sammen.

Bilen har en totalvekt på 21 tonn og er utstyrt med et Omars 5200 24/B flak. Det har bergingsbom, hydraulisk utskyvbare kjøreramper og fem tonns brille bak. Påbygget er laget og montert i Italia.

Den ble vist på Scania Winter 2019 i Trysil. Blant gjestene på Scania Winter var det mange som prøvekjørte den spesielle bergingsbilen. De fleste kommenterte hvor lettkjørt den var, og noen mer humoristiske sjeler mente det måtte være Norges største pick-up. Og en ypperlig feriebil.

Men tanken bak bilen, er for dem som skal kjøre over lengre strekninger med passasjerer. Å sitte i en kald bil uten varme på planet kan være svært farlig.

Det var også stor interesse fra mange andre land for bilen da den sto på fabrikken for oppbygging. Denne bilen var i skrivende stund ikke solgt til noen kunde.