Slik skal SKFs nye hovedkontor, etter at selskapets gamle sentrallagerbygg er ombygget til hovedkontor.
Slik skal SKFs nye hovedkontor, etter at selskapets gamle sentrallagerbygg er ombygget til hovedkontor.

Bygger nytt hovedkontor for SKF

Veidekkes datterselskap Billström Riemer Andersson Bygg AB har signert kontrakt om å bygge SKFs nye hovedkontor i Göteborg.

Publisert

SKFs nye hovedkontor skal bygges i selskapets gamle sentrallagerbygg og blir dermed værende i SKFs «vugge» i Gamlestaden i Göteborg. Å tilpasse den gamle lagerbygningen til dagens behov og arbeidsform krever omfattende ombygging av et areal på ca. 16.000 kvadratmeter.

- Vi har vurdert ulike alternativer og har funnet at det klart mest fordelaktige er å gjenbruke og bygge om det tidligere sentrallageret. Slik utnytter vi lokaler som i dag står ledige, skaper nye forutsetninger for å arbeide på tvers av virksomhetene og stimulerer til effektivt samarbeid og kommunikasjon. Dessuten blir bygningen mer areal- og energieffektiv, sier Christian Johansson, CFO og SVP i SKF.

Lyse og åpne områder tilpasset møter, samarbeid og prosjektaktiviteter skal prege bygningen, men det blir også plass for å jobbe uforstyrret på egenhånd.

Bygningen skal ferdigstilles til bærekraftstandarden LEED nivå Gold, med løsninger som reduserer energibruken og med mål om større velvære for de som oppholder seg i bygningen. SKFs nye hovedkontor skal stå innflyttingsklart sommeren 2020.

SKF leverer teknologi for lager og lagerenheter, tetninger, megatronikk og smøresystemer og -tjenester til kunder over hele verden fra sin base i Göteborg. Selskapet har ca. 45.000 ansatte.

Billström Riemer Andersson (BRA) AB er et datterselskap av Veidekke ASA med base i Göteborg, med en årlig omsetning på 1,5 milliarder svenske kroner og 250 ansatte.