Her er «Møre-gjengen» på vei til Vognmannen 2018 på Magnor.
Her er «Møre-gjengen» på vei til Vognmannen 2018 på Magnor.

Vognmannen 2019 med påmeldings-rekord

Det er 213 påmeldte nyttekjøretøy til Vognmannen 2019 i Tresfjord i Møre og Romsdal 29. juni. Det er rekord.

Publisert

Storfjorden Automobil klubb (SAK) har fått i tildelt oppgaven fra Transporthistorisk Forening med gjennomføring av Vognmannen 2019.

Vognmannen er et treff hvor en samler veteran-nyttekjøretøy. Annet hvert år, arrangeres treffet på Magnor, motsatte år på ulike destinasjoner i Norge. Her samler entusiaster seg som ønsker å ta vare på kulturarven, og nyttekjøretøyene som har bidratt med å utvikle vareflyten

Treffet er en arena hvor sjåfører får være sammen en hel helg og dele historier og opplevelser, fra tiden på landeveien.

Og ikke minst får vist frem de flotte kjøretøyene de har pusset opp/holdt vedlike. Dette er stort sett nyttekjøretøy som er 30 år og eldre.

Åpent for alle

Det er første gang Vognmannen blir arrangert på Nordvestlandet.  Det er 213 påmeldte nyttekjøretøy, som er ny påmeldingsrekord.

Kjøreruta på løpet som starter 29. juni klokken 11.
Kjøreruta på løpet som starter 29. juni klokken 11.

Treffet er på Tresfjord Hestesenter, og det vil være åpent for publikum som har lyst til å se på alle de flotte bilene.

Skal kjøre tur

I tillegg til å være parkert på Tresfjord Hestesenter, skal bilene ut å kjøre løp. Start er lørdag 29. juni klokken 11 fra Tresfjord sentrum.

Først kjøres en runde i bygda, så settes kursen mot Vestnes, videre mot Tomrefjorden, og rundt Nerås. Deretter kjøres det mot Vestnes sentrum, før turen går mot Skorgen via Brastastranda, til målgang i Tresfjorden.

Så her kan man rigge seg langs veien og beskue alle de flotte bilene. Et tips kan være en god «fluktstol» og kamera.

Scania-besøk

Fredag 28. juni er det også arrangement i forbindelse med veterantreffet. Denne dagen blir det tur til Scania Digernes på besøk. De har tiårs-jubileum i sine lokaler og Scania er en av hovedsponsorene til arrangementet.

De har invitert deltakerne på treffet på besøk. Da starter de deltakere som blir med klokken 12 fra Tresfjorden og er ca. klokken 13 på Digernes. Klokken 15 starter turen tilbake til Tresfjorden. På returen er deltakerne invitert innom Straumen bil AS.