STOR NØKKEL: Det var god stemning da Mike Versteeg (t.v), kunne overlevere giganøkkelen til Nils Olav Gudbrandsen sammen med Tom Johansen og Kosuke Ogihara som synlig bevis på 8-tonner nummer 300.000.

Jubileumsmaskin til Toten

LARVIK (AT.no): I april fikk Nasta beskjed om at 8-tonner nr. 300.000 ut fra Tierra fabrikken til Hitachi skulle til Norge. Fredag 12.juli fikk Brødrene Gudbrandsen AS fra Toten overlevert maskinen.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

At det var nettopp Brødene Gudbrandsen som skulle få den spesielle maskinen, var en tilfeldighet.

- Vi sa ikke noe til våre selgere, og la maskinen inn i vår maskinliste sammen med alle andre maskiner. At det faktisk var Brødrene Gudbrandsen som skulle få, den var veldig hyggelig, sier adm. direktør i Nasta, Tom Johansen.

Den nye maskinen til Brødrene Gudbrandsen er en Hitachi ZX86US-6.

8-tonnerne fra Hitatchi har vært bestselgere for Nasta i mange år. At nettopp jubileumsmodellen av denne maskinen skulle lande hos en norsk kunde, er en fjær i hatten for Nasta.

Viktig marked

STAS: Verken Nils Olav Gudbrandsen eller maskinselger Helge Myrhaug (t.v.) visste at den nye 8-tonneren til Brødrene Gudbrandsen skulle bli en jubileumsmaskin.

- Vi har levert flere enn 2000 8-tonnere i årenes løp til norske kunder. Selv om vi ikke har vært billigst, har god annenhåndsverdi og lite ståtid vært noe kundene har satt pris på, sier Tom Johansen.

Den første 8-tonns graveren fra Hitachi kom i 1980. Men det var først i 1992, med introduksjonen av EX60, at salget virkelig skjøt fart.

Trofast kunde

Brødrene Gudbrandsen har vært en trofast Hitachi-kunde i mange år.

- Den første maskinen vi fikk, var en EX200 i 1987. Den gangen kjørte vi bare Åkerman, og jeg måtte krangle meg til å kunne prøve noe annet, flirer daglig leder Nils Olav Gudbrandsen.

300.000:  Det er levert hele 300.000 maskiner i denne størrelsen fra Hitachis Tierra fabrikk. Nå har Nils Olav Gudbrandsen jubileumsmaskinen.

Siden har det blitt mange orange gravemaskiner for Toten-firmaet. Den nye 8-tonneren blir den tredje i parken nå, og med den har de 21 gravemaskiner. De har også en ny ZX350 i bestilling som skal leveres ut på høsten.

Den nye maskinen ble bestilt i begynnelsen av juni, og har siste motorgenerasjon som oppfyller Steg V-kravene. Planen er at den skal brukes på grøntjobber, steinsetting og VA-jobber.

Markering

Tierra-fabrikken er én av ti fabrikker der Hitachi produserer anleggsmaskiner i Japan. Fabrikken, som ligger ikke så langt fra Osaka helt syd i Japan, produserer 25.000 gravemaskiner fra ett tonn og opp i 8-tonneren ZX85US som de største maskinene ved den fabrikken.

Tierra-fabrikken har produsert gravemaskiner siden 1989, og er den fabrikken som produserer flest maskiner i Hitachi-systemet.

Til den høytidelige overrekkelsen, hadde også Kosuke Ogihara fra fabrikken tatt veien til Larvik. Han kom sammen med Mike Versteeg som er salgsansvarlig for Norge ved Hitachis Europa-kontor i Nederland. Som et synlig bevis på 8-tonner nummer 300.000 fikk Nils Olav Gudbrandsen en halvannen meter lang nøkkel.

- Vi har alltid jobbet tett sammen med Nasta, og de har vært et firma vi har kunnet stole på.  Sammen har vi jobbet for å utvikle løsninger etter kundenes ønsker og behov. Jeg håper vi kan vokse sammen videre inn i fremtiden, sa Kosuke Ogihara under overleveringen.

Vokst

Brødrene Gudbrandsen ble startet i 1950 av Nils Olav Gudbrandsens far og fire av hans brødre. I dag er de 48 ansatte i tillegg til innleide. Hovedmarkedet har vært Østre Toten og Hedmark, men de senere årene har de også gjort mange jobber i Gardermoen-området.

- Det blir ikke flere nye maskiner i år. Men vi ønsker å ha en så ny som mulig maskinpark, og planen er å bytte tre maskiner også neste år, sier Nils Olav Gudbrandsen.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS