Henrik Bager Henrik Bager har sluttet i Franzefoss Pukk AS og begynner som adm. direktør i Hey’di.
Henrik Bager Henrik Bager har sluttet i Franzefoss Pukk AS og begynner som adm. direktør i Hey’di.

Henrik Bager i ny jobb

Henrik Bager har sluttet som daglig leder i Franzefoss Pukk AS og begynner som adm. direktør i Hey’di mandag 9. september.

Publisert

Bager har jobbet ti år i Franzefoss Pukk AS. Først i et par år som produksjonssjef, og de siste åtte årene som daglig leder.

Han har hatt base ved hovedkontoret på Rud like ved Sandvika utenfor Oslo, men har naturlig nok reist mye rundt på Franzefoss-anleggene i Norge.

- Jeg hadde helt enkelt lyst på nye utfordringer, og så dukket det opp en mulighet i Hey’di, sier Bager til AT.no.

Lang erfaring

- Men la meg raskt få legge til at jeg er veldig fornøyd med de ti årene jeg hadde i Franzefoss, sier Bager videre.

Bager som bor på Jar i Bærum, hadde sin siste arbeidsdag hos Franzefoss 22. august. Han begynner 9. september i den nye jobben hos Hey’di som har hovedkontor på Frogner i Sørum nord for Oslo.

Bager har tidligere vært styreleder i Norsk Bergindustri, og både Franzefoss Pukk og Hey’di er bedrifter som er nært beslektet til områdene foreningen representerer. Franzefoss Pukk leverer råstoff, mens Hey’di bruker deler av dette råstoffet til fremstilling av sine produkter igjen.

Heyen og Dichtung

På sine hjemmesider skriver Hey’di følgende om seg selv:

Hey’di startet sin virksomhet i 1968. Det opprinnelige produktspekter omfattet primært vanntett overflatebehandling av mur og betong, senere har en kontinuerlig aktiv produktutvikling ført frem til dagens sortiment som omfatter sementbasert dekorpuss, sparkel- og avrettingsmasser, flislim og fugemasser, membransystemer, støpemasser og en rekke spesialprodukter til forskjellige formål innen bygg og anlegg.

Navnet «Hey’di» er opprinnelig tysk, satt sammen av etternavnet «Heyen» og ordet «Dichtung» som betyr tetting. Hey’di AS eier varemerket i de nordiske land, således er Hey’di AS idag et selvstendig norsk selskap uten bindinger til de opprinnelige tyske rettighetshaverne.