SAMMEN: Ole Martin Almeli kan feire 40 år som entreprenør neste sommer, og kona Magny har vært med på hele den reisen og jobben.
SAMMEN: Ole Martin Almeli kan feire 40 år som entreprenør neste sommer, og kona Magny har vært med på hele den reisen og jobben.

Startet bedriften som 18-åring

BERGER (AT.no): Ole Martin Almeli (58) startet sin egen bedrift som 18-åring. Neste år skal han og resten av de ansatte i Ole Martin Almeli AS feire 40-årsjubileum.

Publisert

Han sluttet i jobben i Televerket for å følge sine egne drømmer. Det har i årenes løp utviklet seg fra et enkeltmannsforetak med én ansatt, til en svært solid entreprenørbedrift.

De siste ti årene har de vært rundt 35 ansatte og omsatt for 100 millioner kroner i entreprenørselskapet. I tillegg driver eller har Ole Martin Almeli eierinteresser i ytterligere 26 selskaper. En stor del av virksomheten i holdingselskapet OM Holding er utvikling og drift av egne eiendommer.

- I løpet av de 39 årene vi har drevet, har vi aldri hatt røde tall, sier Ole Martin Almeli.

Sammen med seg, har han hele veien etter det første året hatt kona Magny. Hun har igjennom alle årene holdt orden på alt av papirarbeid.

Hovedsakelig har de gjort jobber på øvre og nedre Romerike og i Oslo opp i gjennom årene. Eneste gangen de har «forvillet seg» til Oppland og Hedmark, var under byggingen av deltagerlandsbyen til OL på Lillehammer i 1994. Maskinparken teller 25 gravere fra 4 til 40 tonn, og totalt har de ca. 50 anleggsmaskiner.