NCCs miljømudring av sjøbunn og oppgradering av Alcoas kaianlegg i Mosjøen havn ble nylig sertifisert på høyeste nivå i klassifiseringsstandarden for bærekraft, Ceequal.
NCCs miljømudring av sjøbunn og oppgradering av Alcoas kaianlegg i Mosjøen havn ble nylig sertifisert på høyeste nivå i klassifiseringsstandarden for bærekraft, Ceequal.

NCC-anleggsprosjekt tildelt høyeste Ceequal-nivå

Publisert

NCCs miljømudring av sjøbunn og oppgradering av Alcoas kaianlegg i Mosjøen havn ble nylig sertifisert på høyeste nivå i den internasjonalt anerkjente klassifiseringsstandarden for bærekraft, Ceequal. Bare to anleggsprosjekt i Norge har tidligere fått det strenge miljøsertifikatet.

- Vi er svært stolte over å ha gjennomført et anleggsprosjekt i henhold til de strenge bærekraftkravene som Ceequal stiller i sin sertifiseringsordning. NCC skal tilby bærekraftige løsninger for våre kunder, og dette viser den høye miljøkompetansen vi har i våre prosjekter, sier NCC-leder Per Jonsson for division Civil Engineering Norge, i en pressemelding.

NCCs anleggsprosjekt omfattet miljømudring og rensing av sjøbunnen utenfor Alcoas kaiområde i Mosjøen, som var forurenset etter tidligere industrivirksomhet. I tillegg ble en oppgradering av selve kaianlegget utført.

Ceequal

The Civil Engineering Environmental Quality Assessment & Awards Scheme (Ceequal) er et internasjonalt miljøsertifiseringsverktøy som eies av britiske BRE Group, som også eier Breeam.

Verktøyet er brukt siden 2004, og globalt er rundt 350 prosjekter Ceequal-sertifisert.

Ceequal-sertifiseringen baseres på et poengsystem, der prosjektet vurderes etter en manual med ca. 200 punkter knyttet til prosjektstrategi, prosjektledelse, nærmiljø, arealbruk og landskap, historisk miljø, økologi og biodiversitet, vannmiljø, fysiske ressurser og transport.

En Ceequal-sertifisering kan gjøres for alle eller deler av fasene planlegging, prosjektering og utførelse i et prosjekt.

Selve vurderingen gjøres av en tredjepart, oppnevnt av Ceequal.

Mer info på ceequalonline.com

Sertifisert på Excellent-nivå

NCCs dokumenterte utførelse av anleggsarbeidene ble nylig sertifisert til det høyeste miljønivået, «Excellent», innen Ceequal-bransjestandarden, med en poengscore på over 75 prosent av hva som er mulig å oppnå innen Construction Award

- Dette er en svært gledelig anerkjennelse av det viktige miljø- og bærekraftarbeidet vi gjør i NCC. Samtidig er dette en stor honnør til alle involverte i dette prosjektet. Det å få en uavhengig tredjepartsvurdering av vår utførelse av jobben vi utførte med hensyn på bærekraft, er et kvalitetsstempel vi er stolte av,sier leder for bærekraft Jorunn Haltbakk i NCC Civil Engineering Norge.

Økte bærekraftprestasjoner

Haltbakk ser med glede at Ceequal som sertifiseringsordning er på god fart inn i norsk anleggsbransje.

- Dette vil være en stor fordel og bidra til økt fokus på dette viktige temaet i hele bransjen, samtidig som vi får et forutsigbart marked når det kommer til krav til oss entreprenører, slik at vi kan jobbe målrettet i hele prosjektperioden fra planlegging, prosjektering, utførelse og drift. Da kan anleggsbransjen virkelig bidra med økt bærekraftprestasjon på sine prosjekt, sier Haltbakk.

Miljømudringen og tildekking av sjøbunnen i prosjektet Alcoa Mosjøen Havn ble utført av NCCs heleide datterselskap Sjøentreprenøren. Arbeidene ble utført fra februar 2016 til oktober 2017.

Powered by Labrador CMS