TRØNDER: Bilen som fikk Zetterbergs dumperkasse nummer 1000 av ZD4-serien, ble bestilt som lagerbil til MAN i Steinkjer. Foto: Zetterbergs.

Jubilant til Trøndelag

Zetterbergs leverte rett før jul dumperkasse nummer 1000 av sin ZD4-serie. Den sitter på en norsk MAN TGS 8x6.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Det er gått seks år siden Zetterbergs lanserte denne generasjonen dumperkasser. Den fikk da et mer moderne design og var betydelig lettere enn forgjengeren.

At det var nettopp en MAN, som i tillegg skulle til Norge, som skulle få kasse nummer 1000, var nok mer en tilfeldighet. Men det er en flott bil, og 8x6-chassiet har litt ekstra finesser enn det som kommer som standard. Den ble blant annet bestilt fra fabrikk med både svarte felger og nav, og det var MAN i Steinkjer som ville ha den som lager- eller demobil.

Kassen som er montert på bilen, er derfor naturligvis også helsvart. Den er 6 meter lang, og har 1100 millimeter høye karmer. I tillegg til vanlig automatlem er den også utstyrt med høytløftende visirluke.

I bunnen på kassen er det 6 millimeter Hardox 500 TUF, og i sidene er det 5 millimeter Hardox 450. I tillegg er det lagt inn aluminiumsplater i nedkant av kassen som ekstra beskyttelse. Selvsagt er de også helt svarte.

Zetterbergs har 11 salgs- og servicepunkter i Norge.

Powered by Labrador CMS