F. v.: Bjørn Maarud (avtroppende administrerende direktør), Sverre Leiro (styreleder Bertel O. Steen) og Harald Frigstad.
F. v.: Bjørn Maarud (avtroppende administrerende direktør), Sverre Leiro (styreleder Bertel O. Steen) og Harald Frigstad.

Bjørn Maarud slutter - Harald Frigstad overtar som konsernsjef i Bertel O. Steen

Styret i Bertel O. Steen har ansatt Harald Frigstad som ny konsernsjef i selskapet. Frigstad kommer fra jobben som CEO i Birger N. Haug Holding.

- Jeg er glad for å annonsere at styret har ansatt Harald Frigstad som ny konsernsjef i bil- og eiendomsselskapet Bertel O. Steen AS.

Det sier styreleder Sverre Leiro i en melding fra konsernet i dag.

Frigstad vil tiltre etter avtale og senest innen 1. mai 2020.

- Harald har 25 års erfaring fra bilbransjen og har dokumentert god evne til verdiskapning og gode resultater. Et samlet styre mener Harald har den kompetansen, erfaringen og de lederegenskapene som er viktige i årene fremover, sier Leiro.

- Vi ønsker Harald velkommen til Bertel O. Steen og vi vil sammen videreutvikle selskapet til fordel for våre kunder, ansatte og eiere, sier han.

Nyttekjøretøy-erfaring

Harald Frigstad er 51 år og utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole i Bergen. Han arbeidet i Møller Mobility Group fra 1994 til 2017 og besatt flere sentrale stillinger blant annet som adm.dir. for Møller Bil Norge.

I Møller hadde Frigstad også ansvaret for nyttekjøretøy-avdelingen fra 2007 til 2013.

Harald kommer nå fra stillingen som administrerende direktør i Birger N. Haug Holding.

- Bertel O. Steen er et tradisjonsrikt selskap som nyter høy anseelse for sin kvalitet, kompetanse og for å ha mange dyktige medarbeidere. Jeg er ydmyk for oppgaven og takker for tilliten som styret har gitt meg sier Frigstad.

- Jeg ser nå frem til å ta lederskapet med de mange spennende utfordringene som Bertel O. Steen og bransjen står overfor. Samtidig er det vemodig å forlate Birger N. Haug, et flott selskap i sterk vekst og med svært dyktige eiere som det har vært inspirerende å jobbe sammen med, sier Frigstad.

Informerte styret i høst

Nåværende konsernsjef Bjørn Maarud informerte i høst styret i Bertel O. Steen AS om at han ønsket å fratre rollen som konsernsjef innen sommeren 2020.

Maarud har i 18 år vært tilknyttet Bertel O. Steen som styremedlem og deretter som konsernsjef i bil- og eiendomsselskapet fra 2013.

- Etter å ha ledet selskapet i en spennende periode med store endringer i bransjen, føles det riktig å overlate roret videre. Vi har gjort nødvendige investeringer i vår infrastruktur, og vi har startet på en reise med digital tjenesteutvikling, sier Maarud.