Siv Jensen.
Siv Jensen.

- Ingen samarbeidsinvitasjon

Partileder i FrP, Siv Jensen, sier via FrPs nettside at partiet vil forholde seg profesjonelt til den nye regjeringen og de nye statsrådene, men at utnevnelsen av Knut Arild Hareide som statsråd ikke er en samarbeidsinvitasjon.

Publisert

- For kort tid siden ville Knut Arild Hareide felle Erna Solberg for å sette inn Jonas Gahr Støre som statsminister. Det er ingen samarbeidsinvitasjon til FrP å utnevne han som ny samferdselsminister, sier Siv Jensen og fortsetter:

- Jeg har kritisert regjeringen for å være for grå. Å gjøre den litt rødere ser jeg ikke på som en forbedring.

På sin facebookside har Knut Arild Hareide i dag blant annet skrevet dette om sin rolle tidligere og nå:

Jeg vet at noen av dere er skuffet. Dette har ikke vært en enkel beslutning. Men dette er den regjeringen jeg og et samlet KrF gikk til valg på i 2017.

Noen vil i dag spørre hvordan jeg kan gå inn i en regjering som bygger på en politisk erklæring jeg stemte imot. Jeg stemte imot Granavolden-plattformen fordi den blant annet innebar en firepartiregjering jeg som partileder hadde gitt en garanti på at vi ikke skulle gå inn i.

Knut Arild Hareide er utnevnt til samferdselsminister i Solberg-regjeringen.
Knut Arild Hareide er utnevnt til samferdselsminister i Solberg-regjeringen.

Nå har Frp selv valgt å gå ut. På veien ut har også Siv Jensen langt på vei bekreftet min analyse om at den politiske avstanden mellom våre to partier er for stor til å sitte sammen i regjering.

Som samferdselsminister blir det viktig for meg å prioritere klimautfordringene og trafikksikkerhet. Jeg vil bidra til det grønne skifte denne regjeringen skal gjennomføre. Samferdselssektoren må bli mer bærekraftig. Klimakrisen er her. Det er alvor nå. Da ønsker jeg å være med å gjøre en forskjell. Det kan en samferdselsminister gjøre.

Politikken er full av dilemmaer. Men skal vi få til konkrete politiske resultater må vi dyrke kompromissene og bygge broer. Ikke murer. Det får jeg gode muligheter til å bidra til som samferdselsminister.