Jan Pedersen (t.v.) og Michael Husfeldt introduserer VM Loader for det norske markedet.
Jan Pedersen (t.v.) og Michael Husfeldt introduserer VM Loader for det norske markedet.

Introduserer VM Loader minilastere

Norwegian Agro Machinery introduserer nå VM Loader på det norske markedet.

Publisert

- VM Loader består av et bredt program av minilastere, med åtte modeller fra 20 til 50 hk. Minilasterne har Kubota-motorer og Bondioli-transmisjon, og leveres både med åpen og tett førerhytte, forteller Jan Pedersen, direktør for Vinderup Maskiner, den danske importøren som har hatt stor suksess med minilasterne i sitt hjemland.

Salget er i gang

Etter at Vinderup Maskiner fikk Danish Agro inn som hovedaksjonær lar ikke synergiene vente på seg, for nå finner VM Loader også vei til andre søsterselskaper i konsernet.

VM Loader sortimentet består i dag av åtte dieseldrevne modeller fra 20 til 50 hestekrefter, samt én elektrisk modell.
VM Loader sortimentet består i dag av åtte dieseldrevne modeller fra 20 til 50 hestekrefter, samt én elektrisk modell.

- Minilasterne er solgt i Danmark under navnet VM Loader siden 2010, og det er solgt mer enn 600 maskiner på det danske markedet. Vi har selv vært med på utviklingen av nye modeller og bygget opp konseptet med vårt eget navn på maskinene, forklarer Jan Pedersen, som sendte de første maskinene til Norge i fjor sommer.

- Norwegian Agro Machinery har siden august testet maskiner gjennom Lena Maskin, innen den nasjonale lanseringen nå igangsettes. De første 15 maskinene er allerede sluttsolgt og kjører rundt i Norge. Vi har prissatt VM Loader til en meget konkurransedyktig pris i markedet, og maskinene blir solgt med en tre års utvidet garanti på chassis. Det blir også tilbydd et bredt sortiment av redskaper til VM Loader-programmet, sier Michael Husfeldt, daglig leder for Norwegian Agro Machinery.

El-laster i sortimentet

I tillegg til dieseldrevne modeller, finnes det en elektrisk dreven minilaster i sortimentet.

- VM Loader 1026 LXE Elecric har litiumbatterier på 400 Ah, to el-motorer på henholdsvis 9 kW og 15 kW motor og en løftekapasitet på 1,1 tonn. Batterikapasiteten er oppgitt til 3,5 time ved konstant arbeid, og her får man lavt støynivå, lave servicekostnader og minimal forurensning i en pakke, noe vi tror vil slå godt an i det norske markedet, sier Husfeldt.

VM Loader-programmet forventes å bli markedsført og solgt gjennom en stor del av Norwegian Agro Machinerys forhandlernett i Norge. De første maskinene kan nå ses og prøves hos flere forhandlere, og de vil bli vist på sommerens og høstens utstillinger i 2020.