Nye Hitachi ZX350-7.
Nye Hitachi ZX350-7.

Nye Hitachi Zaxis-7

Kommer til Norge våren 2020.

Publisert

Hitachi lanserer Hitachi Zaxis serie-7 gravemaskiner. Først ut er de nye modellene; ZX250-7, ZX300-7 og ZX350-7.

7-maskinene har nydesignet førerhus og opplyses å ha opptil 10 % drivstoffbesparelse sammenlignet med tidligere modeller.

Til Norge

De første serie 7 maskinene vil ankomme Norge i løpet av våren 2020. Det vil være mulig å ta noen av dem i nærmere ettersyn på årets anleggsmesser i Trondheim, Haugesund og Kristiansand før sommeren.

- Hitachi har over tid levert produkter av topp kvalitet. Serie 7, med ny og større hytte samt Trias III hydraulikksystem, vil tilfredsstille flere fører og eiere. Nasta har vært en sterk bidragsyter i utviklingen, og dermed er skandinaviske krav til førermiljø og funksjonalitet ivaretatt. Vi gleder oss til å presentere modellene utover sommeren og har stort tillit til at de vil bli meget godt mottatt av både gode Hitachi-kunder og nye kunder, sier salgssjef hos Nasta, Lars Engmark.

Hitachi ZX250-7

Gravedybde: 6960 mm
Maskinvekt: 28.300 kg
Motoreffekt: 140 kW / 190 hk
Rekkevidde: 10.290 mm
Skuffestørrelse: 1400 liter

Hitachi ZX300LC-7

Gravedybde: 7220 mm
Maskinvekt: 32.200 kg
Motoreffekt: 197 kW / 268 hk
Rekkevidde: 10.710 mm
Skuffestørrelse: 1700 liter

Drivstoffeffektivitet

Hitachi ZX350LC-7

Gravedybde: 6900 mm
Maskinvekt: 38.000 kg
Motoreffekt: 210 kW / 286 hk
Rekkevidde: 11.220 mm
Skuffestørrelse: 2000 liter

Drivstoffeffektiviteten til Zaxis-7 gravemaskinene kan styres ved å bruke den nye Eco-måleren, som er godt synlig i førerhuset – på en multifunksjons 8 tommers-monitor. Foruten å redusere kostnadene, har bedre drivstofføkonomi også positiv innvirkning på miljøytelsen.

Anleggsutstyr kan raskt tilkobles ved å bruke det forbedrede støttesystemet for utstyr på monitoren. Med en enkel justering for brukerens preferanser og krav til jobbsituasjon, kan maskinen finjusteres for optimal produktivitet og optimalt drivstofforbruk.

Førerplassen

Førerhuset er, ifølge Hitachi, blant de laveste støynivåene i bransjen - og skal ha 20 % ​​mindre vibrasjoner sammenlignet med forrige modell.

Nye Hitachi ZX250-7.
Nye Hitachi ZX250-7.

Nye funksjoner inkluderer at bevegelsen i setet og konsoll er synkronisert - for økt komfort for maskinfører.

Den justerbare konsollhøyden, har nå tre stillinger å velge mellom. Den nye 8-tommers høyoppløselige skjermen har anti-gjenskinn som gjør menyen enklere å se når sola skinner.

Nye Hitachi ZX300-7.
Nye Hitachi ZX300-7.

Fugleperspektiv

Hitachi Zaxis-7-gravemaskinene gir føreren god utsikt over arbeidsplassen. For å forbedre sikkerheten er maskinene nå utstyrt med 270-graders fugleperspektiv fra Aerial Angle-kamerasystem.

Som maskinfører kan man nå kan velge mellom seks bildealternativer for å se miljøet rundt maskinen. Dette for å kontrollere egen sikkerhet, samt sikkerheten til dem rundt.

Synlighet under vanskelige forhold forbedres også av nye LED-arbeidslys og en vindusvisker som dekker et større område enn tidligere.

Dataflyt

Hitachi Zaxis-7-maskiner har to-veis frakoblingsbryter gjør det mulig å slå av strømmen mens maskinene fremdeles sender driftsdata i ytterligere 72 timer. Når batteriet er helt frakoblet, kan det utføres service eller vedlikeholdsarbeid.

For å gi eiere kontroll over både maskinflåte og arbeidsmengde, sørger Hitachis systemer for fjernovervåking:

Owners Site og ConSite gir tilgang til viktige data og -verktøy. Begge systemene sender driftsdata via GPRS eller satellitt fra gravemaskinen til Global e-Service på daglig basis. ConSite oppsummerer informasjonen i en månedlig e-post, mens ConSite Pocket-appen viser sanntidsvarsler for eventuelle problemer.

Kvaliteten på motor- og hydraulikkoljen overvåkes kontinuerlig av en Hitachi-innovasjon. Data overføres via to sensorer til Global e-Service og de oppdager om oljekvaliteten har blitt dårligere. Denne innovative funksjonen gir kundene trygghet når det gjelder gravemaskinens tilstand, og reduserer vedlikeholdsarbeidet og ikke-planlagte driftsstans.

- Skape sin egen visjon

- Vi er stolte av å presentere det siste utvalget av Hitachi-gravemaskiner til våre europeiske kunder, sier Hitachi Construction Machinery (Europe) NVs president Makoto Yamazawa.

- Vi mener neste generasjon maskiner vil hjelpe våre operatører og eiere med å skape sin egen visjon. Hitachi har produktene, menneskene, løsningene og tjenestene for å hjelpe kunder til å ta kontroll over deres verden.