Oslo K.
Oslo K.

Veidekke innreder Oslo K for Obos

Veidekke har skrevet kontrakt med Obos Eiendom om å utføre innrednings­arbeidene i kontorbygget Oslo K i Kværnerbyen sentralt i Oslo.

Publisert

Oslo K består av tre sammenkoblede bygninger med moderne design, store vindusflater og eksklusive materialer. Samlet areal blir 40.000 m2 fordelt på 11 etasjer over bakken og to kjelleretasjer med parkeringsanlegg for 220 biler.

Oslo K vil inneholde skreddersydde kontorlokaler for leietagerne med god tilgang til felles møterom, prosjektrom, kantine og et større konferanse­senter med plenumsaler. Bygget skal sertifiseres etter miljøstandarden Breeam-Nor nivå Excellent.

Oppdraget er verdt 125 millioner kroner.

- Vi takker så mye for oppdraget og gleder oss til å fullføre prosjektet sammen med Obos Eiendom. I disse koronatider er vi heldige som har kunder og samarbeidspartnere som Obos som både klarer å opprettholde driften og planlegge for tiden etter at koronapandemien er over. Vi og hele byggebransjen er avhengige av å få nye oppdrag også, ikke bare holde produksjonen i gang. Derfor setter vi ekstra stor pris på denne kontrakten nå, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke.

- Obos og Veidekke tar vår del av dugnadsjobben ved å opprettholde så normal drift som mulig i våre byggeprosjekter, og på den måten sørge for å holde folk i arbeid. Det var derfor helt naturlig for oss å igangsette siste innredningsfase for prosjektet Oslo K som planlagt i samarbeid med Veidekke som vi over år har bygget et godt og tillitsfullt samarbeid med, forteller konsernsjef i Obos, Daniel Kjørberg Siraj.

Den nye kontrakten innebærer at Veidekke skal ferdigstille fellesarealene fra første til tredje etasje og utføre grunnleggende innredningsarbeider med tekniske installasjoner i resten av bygget. Det som da gjenstår er tilpasningen til leietagernes behov og ønsker.

Den gamle tomten der Kværner hadde industrivirksomhet er i ferd med å bli en ny bydel med 1700 boliger og rundt 3000 arbeidsplasser.

Veidekke har utført alle bygg- og anleggsarbeider i prosjektet siden spaden ble satt i jorden i mai 2017. Oslo K skal stå klart til bruk høsten 2021.

STILLING LEDIG: