NCC sendte tirsdag 14. april tunnelmannskap med charteret fly til Færøyene. Bildet er fra da mannskap ble hentet fra Færøyene før påske.
NCC sendte tirsdag 14. april tunnelmannskap med charteret fly til Færøyene. Bildet er fra da mannskap ble hentet fra Færøyene før påske.

Chartret fly for å frakte norske tunnelarbeidere

Med chartret fly sender NCC Norge 51 tunnelarbeidere fra Norge til Færøyene.

Publisert

NCC jobber for tiden med to undersjøiske tunneler på Færøyene. Korona-situasjonen skaper noen utfordringer, særlig med tanke på bytte av skift.

Undersøkelser viste at det å frakte mannskapet til Færøyene tirsdag 14. april med rutefly ville bli så å si umulig på grunn av redusert rutetilbud til Færøyene.

- Dette er den enkleste og mest effektive måten for å få mannskapet over til Færøyene etter påskeferien, sier divisjonsdirektør i NCC Civil Engineering Norge, Per Jonsson.

Et chartret fly ble også benyttet når mannskapet reiste hjem på påskeferie onsdag før påske. Dette mannskapet sitter nå i karantene.

- Med tanke på å redusere smittespredning er dette også en god løsning. Ettersom kun våre ansatte er passasjerer, unngår vi kontakt med andre som reiser til og fra øya. I tillegg jobber og bor vi adskilt fra øyas innbyggere, sier regionssjef for tunnel i NCC Civil Engineering, Aage Lien.

NCC vil i ukene fremover vurdere situasjonen løpende i forbindelse med transport av mannskap til tunnelprosjektene på Færøyene, for å finne de sikreste og mest effektive transportmetodene.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS